Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

2 x Emmy til DR i nat

11:29 - 22. nov 2005

2 x Emmy til DR i nat Emmy, Ørnen, Peter Thorsboe

DR's dramaserie Ørnen er blevet hædret med verdens mest fornemme tv-pris, Emmy, i New York.
Emmy bliver uddelt af The International Academy of Television & Arts, som er den største internationale sammenslutning af tv-stationer, og Ørnen fik prisen som verdens bedste udenlandske dramaserie.
Det er tredje gang, at DR får en Emmy og anden gang, at forfatterne Mai Brostrøm og Peter Thorsboe står bag en Emmy-belønnet tv-serie.
- Med sit internationale tilsnit og sine gode historier, har Ørnen dét, der skal til, for at interessere og fascinere et publikum uden for Danmarks grænser. Det, tror jeg, ligger til grund for, at DR har fået Emmy'en, som vi alle kan være stolte af, udtaler DRs programdirektør Lars Vesterløkke
De rigtige forfattere er i hus

Det var også Mai Brostrøm og Peter Thorsboe, der stod bag 'Rejseholdet', som vandt DRs første Emmy i 2002. Året efter vandt DR med 'Nikolaj og Julie'. Til gengæld måtte 'Krøniken' gå tomhændet hjem i 2004.
-Vi er glade og superstolte over at få Emmy’er i DR, og det er et bevis på, at vi har haft fat i de rigtige forfattere og har haft et godt samarbejde med den danske filmbranche, siger DRs tv-direktør Lars Grarup.

Udover en Emmy til "Ørnen" modtog Nordisk Film og DR's "Unge Andersen" en Emmy i kategorien bedste udenlandske tv-miniserie.

'Unge Andersen' er allerede solgt til 20 lande. Med en Emmy i hånden håber DR på, at endnu flere vil købe serien

Emmy
  • "The International Emmy Award" er en amerikansk tv-pris, der uddeles hvert år som en officiel anerkendelse af fremragende tv.
  • Prisen uddeles af "The International Academy of Television Arts & Sciences" der er verdens største organisation af tv-selskaber, der tæller over 350 tv-selskaber fra knap 70 lande.
 Dagens Mening
Kommer Danmark med til VM i Rusland 2018?

Ja, helt sikkert
Måske
Nej, det sker ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?