Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Ålen færdig som direktør!

10:29 - 08. apr 2016

Ålen færdig som direktør! Peter Aalbæk Jensen, zentropa, direktør

Ålen færdig som direktør! Peter Aalbæk Jensen, zentropa, direktør
Peter Aalbæk stopper som direktør i Zentropa efter 25 år.

Fredag 8. april er dagen, hvor den danske filmproducent Peter Aalbæk – bedre kendt som Ålen – fylder 60 år og samtidig har valgt at fratræde sin direktørstilling i Filmselskabet Zentropa.

Den flamboyante direktør melder i en pressemeddelelse at han er mættet af dage som direktør for selskabet og giver en sidste provokerende og fjendtlig bemærkning til Det Danske Filminstitut.

”På den dag hvor jeg fylder 60 år har jeg valgt at stoppe små 25 års virke som leder af filmselskabet Zentropa”

”Jeg kan mæt af dage glæde mig over seneste markante sejre: Firmaets triumf over arvefjenden Det Danske Filminstitut, hvis ledelse nu i to markante sager mod Zentropa har lidt ydmygende nederlag. Først underkendelsen ved Revisornævnet, derefter Justitsministeriets kendelse om DFIs ulovlige idømmelse af SKÆRPET TILSYN af Zendtropa” skriver Ålen.

Peter Aalbæk grundlagde Zentropa med Lars von Trier i 1992 og har været direktør selskabet siden da, hvor han har været involveret i adskillige prisvindende film og været med til at gøre selskabet verdenskendt. Nu skal filmproducenten være menig medarbejder i filmselskabet og igangsætter af filmprojekter.

”Selv vil jeg fortsætte mit virke som igangsætter af filmprojekter. Dette har jeg flirtet med i nogle år. Filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens bøger om Afdeling Q og Jesper W. Nielsen og Søren Sveistrups ’Der kommer en dag’ er de foreløbige færdige resultater” skriver Peter Aalbæk i pressemeddelelsen.

Ålen står i køkkenet med citronfromage og flæskesteg i anledning af hans fødselsdag og har derfor ikke kommenteret aftrædelsen.

Kilde: Ekstra BladetDagens Mening
Var det fortjent Sofie Lassen vandt Vild med dans?

Ja, helt sikkert
Nej, slet ikke
Ved ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?