Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

And the Winner is...

16:20 - 26. feb 2007

And the Winner is... Helen Mirren,Forest Whitaker,Alan Arkin,Martin Scorsese,Dreamgirls,The Last King of Scotland,Oscar

OSCAR-UDDELINGEN er overstået - stjernestøvet er fejet op fra den røde løber, den sidste paparazzi er gået hjem og stikket er hevet ud til projektørerne, der fik stjernene til at funkle i nat. Så hvem kom hjem med en lille guld-Oscar?

Helen Mirren, der spillede den engelske dronning i den semi-autentiske britisk film 'The Queen', var den største favorit i kategorien 'Bedste kvindelige hovedrolle' - nogensinde. Flere bookmakere havde lukket for væddemål på den store britiske skuespillerinde, fordi der stort set kun blev spillet på hende. Og hun vandt.

I den mandlige pendant, 'Bedste mandlige hovedrolle', vandt Forest Whitaker for sit skamroste portræt af den tidligere ugandiske diktator, Idi Amin, i 'The Last King of Scotland'.
Både Whitaker & Mirren har høstet priser som var de to løsslupne mejetærskere.

Prisen for bedste birolle gik til henholdsvis Alan Arkin for 'Little Miss Sunshine' og Jennifer Hudson for 'Dreamgirls'.

Martin Scorsese kunne plukke to af de mest eftertragtede statuer - prisen for 'Bedste film' & 'Bedste instruktion' gik til den 65-årige instruktør.

Selvom danske film var nomineret i kategorien 'Bedste kortfilm' med Søren Pilmarks 'Helmer & Søn' og 'Bedste udenlandske film' med Susanne Biers drama 'Efter brylluppet'. Ingen af dem kunne tage den gyldne statuette med tilbage til Danmark.

Det tyske Stasi-drama 'De andres liv' var den bedste udenlandske film og 'West Bank Story' tog prisen for bedste kortfilm.

Norge fik - for første gang siden 1952 - en Oscar for animationsfilmen 'The Danish Poet' om en dansk digter.

Læs også   Mest populære
 


Dagens Mening
Var det fortjent Sofie Lassen vandt Vild med dans?

Ja, helt sikkert
Nej, slet ikke
Ved ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?