Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Anmeldere: Nu kørte '1864' af sporet!

17:00 - 17. nov 2014

Anmeldere: Nu kørte '1864' af sporet! 1864, dr, ole bornedal

Anmeldere: Nu kørte '1864' af sporet! 1864, dr, ole bornedal
Her ses den syge Laust, der altså på mystisk vis bliver helbredt.

Efter gårsdagens udgave af DR-dramaserien '1864' måtte instruktør Bornedal igen agere skydeskive for anmeldernes nådesløse penne. Særligt afsnittets fantasy-elementer bliver kritiseret.

Søndag aften rullede sjette afsnit af Ole Bornedals stort anlagte dramaserie '1864' over skærmen, og igen var der ingen nåde fra anmeldernes side. Det skriver SE og HØR.

Især scenen, hvor Johan (Søren Malling) hiver en isklump ud af Lausts (Jakob Oftebro) brystkasse, hvilket på magisk vis helbreder den syge soldat, har fået på puklen i diverse medier.

Jyllands-Postens anmelder Nanna Frank Rasmussen er her en af de mest utilfredse.

"Denne pavlovske godhedsrefleks forsvinder dog hurtigt igen og er helt elimineret ind til det inderste af knoglemarven i det øjeblik, Søren Mallings karakter Johan med sin bare hånd hiver en istap ud af brystet på den lungesyge Laust. Der må man bare se sig lammet af forbløffelse," skriver hun og fortsætter argumentet for sin tildeling af blot to stjerner til afsnittet:

"Hvad den efterfølgende bloderotiske kærtegning af Lausts læber med isterningen skal gøre godt for, er uden for min fattevidde. Helt målløst kan man altså konstatere, at der nu går både 'X-Files' og '9½ uge' i krigshistorien."

Henrik Queitsch, der er anmelder hos Ekstra Bladet, var i nogenlunde samme humør.

"Efter hypnosescenen sidste søndag gik det da helt galt her i afsnit 6, hvor Søren Mallings Johan nu ikke længere blot er clairvoyant, men som en anden Jesus-figur kan helbrede ved ikke blot håndspålæggelse, men simpelthen ved at bore sin næve ind gennem Lausts brystkasse og trække sygdommen ud i form af en isklump. Hvorefter Laust i den næste scene igen er klar ved fronten. Så har man set det med," skriver Queitsch, som også kun kunne finde to stjerner frem.

Han tilføjer herefter:

"Bortset fra at det komplet underminerer det minimum af indlevelse nogen eventuelt måtte sidde tilbage med – selv om det efterhånden er svært at tro – virker dette magiske element først og fremmest som slap skrivning. Enten en ubehjælpsom fantasy-nødløsning for at drive handlingen videre eller også en ualmindelig klodset placeret verfremdungseffekt."

Om de sidste to afsnit af Danmarks dyreste serie kan få dagbladenes anmeldere til at klappe i hænderne, må tiden vise, men det virker efterhånden usandsynligt.

'1864' sendes søndag klokken 20.00 på DR 1.

Læs også   Mest populære
 


Dagens Mening
Hvem vinder Vild med dans?

Iben Hjejle
Sofie Lassen-Kahlke
Ved Ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?