Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Anmelderne slagter 'Fifty Shades...'!

17:53 - 11. feb 2015

Anmelderne slagter 'Fifty Shades...'! fifty shades of grey

Anmelderne slagter 'Fifty Shades...'! fifty shades of grey
Ifølge flere anmeldere mangler der mere af den her slags i filmen.

"Det er tortur," lyder det blandt om oplevelsen med den hypede S/M-film.

'Fifty Shades of Grey' er en underspillet og tam affære, der på ingen måde får safterne til at flyde, som der ellers var blevet lagt op til.

Nogenlunde sådan er dommen fra en række af de anmeldere, der allerede har været udsat for årets måske mest omtalte film.

"At sidde hele vejen igennem dette overdrevne og kedelige S/M-melodrama er i sig selv en form for tortur," kan man for eksempel læse i den amerikanske avis USA Today.

"De, som leder efter hot, fræk sex, vil blive skuffede. Mindre end 15 af filmens i alt 125 minutter indeholder sex-scener. Dialogen er grinagtig, tempoet er sløvt, og skuespilpræstationerne er unuancerede," lyder det videre i anmeldelsen af filmen, der handler om forholdet mellem Anastasia Steele og den kyniske forretningsmand Christian Grey.

Blandt visse af de danske anmeldere er konklusionen også hård.

"Med mindre man tænder på en kvinde med dekorative bindinger, der vrider sig på et lagen, mens hun får småpisk (men aldrig af den slags, der giver røde striber eller begynder at bløde) foran et vaselineindsmurt kamera til tonerne af  Beyoncés ’Crazy in Love’ (længere rakte fantasien ikke), så er der ikke meget at komme efter," skriver Ekstra Bladets Henrik Queitsch og fortsætter:

"Resten er blot pladderromantik af den mest trælse slags, garneret med banal lommepsykologi og kønsstereotyper, som man nærmest ikke engang længere finder dem i reklameverden. Tilsat product placement langt ud over enhver rimelig grænse."

Enkelte har dog et noget mere positivt syn på 'Fifty Shades of Grey', der er baseret på den ekstremt populære bog af samme navn.

Blandt dem finder man Vanity Fairs Richard Lawson, som anerkender, at der måske nok ikke er så meget vildskab — eller handling, for den sags skyld — at komme efter, men at filmen alligevel fungerer.

"Filmen har en forfriskende, venlig, ungdommelig energi; den er spændende, spændt og — i det store hele — ret så sex-positiv," skriver han om filmen, der snart bliver efterfulgt af fortsættelserne 'Fifty Shades Darker' og 'Fifty Shades Freed'.

Her kan du se traileren til 'Fifty Shades of Grey', der har dansk premiere i morgen, den 12. februar:Dagens Mening
Var det fortjent Sofie Lassen vandt Vild med dans?

Ja, helt sikkert
Nej, slet ikke
Ved ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?