Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

BBC shopamok: Køber igen DR-serie!

16:50 - 04. maj 2015

BBC shopamok: Køber igen DR-serie! dr, bbc, bedraget, borgen

BBC shopamok: Køber igen DR-serie! dr, bbc, bedraget, borgen
'Borgen' har allerede gået sin sejrsgang verden over.

Den britiske tv-gigant rager til sig af danske produktioner - senest dramaserien 'Bedraget'.

BBC har på det seneste købt sig til flere DR-producerede serier, og nu følger endnu en i rækken.

Efter rettigheder til 'Forbrydelsen', 'Borgen' og '1864' har briterne således købt sig til den kommende 'Bedraget', der får dansk premiere i januar 2016.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

"Det er dejligt, at briterne er begyndt at købe så meget dansk drama, og udover at DR har afsat en lang række dramaserier til BBC de seneste år, har den britiske tv-station Sky Arts også vist ’Arvingerne’," forklarer DR Salgs salgs- og marketingchef, Helene Aurø, i en pressemeddelelse.

"Går man bare nogle år tilbage, var det sjældent, at briterne viste danske dramaserier med engelske undertekster," fortsætter Helene Aurø.

BBC's interesse i 'Bedraget', der blandt andet har Nikolaj Lie Kaas og Thomas Bo Larsen i de bærende roller, er ifølge DR et kvalitetsstempel.

"Vi er meget glade for vores samarbejde med England, især BBC 4, der har været en fantastisk platform for DR’s dramaserier i de senere år. Det er sådan, at når BBC vælger at vise en udenlandsk serie, er det i sig selv et kvalitetsstempel, og når de bliver ved med at sende DRs serier, viser det, at talentet i Danmark fortsat kan måle sig med de allerbedste i verden," lyder det fra DR's dramachef Piv Bernth.

Det drejer sig dog ikke kun om opkøb af færdige serier, når udlandet henvender sig til DR, men også om interesse i genindspilninger.

For eksempel er der tikket flere bud ind vedrørende remakes af 'Borgen', og der vil i år muligvis blive lavet aftaler med to lande.

"Genindspilninger er blevet mere og mere udbredt de seneste år – blandt andet fordi producenterne så kan få lokale skuespillere med og tilrette serien til lokale forhold," siger Helene Aurø fra DR Salg.

'Borgen' er blevet vist i mere end 70 lande, og i det følgende klip kan du se hovedrolleindehaver Sidse Babett Knudsen give sit bud på, hvorfor en dramaserie omhandlende dansk politik er blevet så populær.

Læs også   Mest populære
 


Dagens Mening
Kommer Danmark med til VM i Rusland 2018?

Ja, helt sikkert
Måske
Nej, det sker ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?