Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Bjarup Riis: Min 8-årige søn har kræft!

22:36 - 26. sep 2015

Bjarup Riis: Min 8-årige søn har kræft! bjarup riis

Bjarup Riis: Min 8-årige søn har kræft! bjarup riis
Sygdommen har ramt familien hårdt.

Tragedie har ramt Anne-Grethe Bjarup Riis' familie.

Den kontroversielle kunstner og filminstruktør Anne-Grethe Bjarup Riis har fået den mest forfærdelige besked, en mor kan få. Nemlig at hendes otte-årige søn har kræft.

Det skete på Rigshospitalet den 21. maj i år.

Siden har forældrene til den lille søn Gilbert forsøgt at holde kortene tæt på kroppen. Det fortæller Bjarup Riis i et interview med BT:

“Både Bo (hendes mand, red.) og jeg plejer at være åbne og imødekommende. Men nu kryber jeg langs husmurene og kan ikke finde ud af at møde folk. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til dem. Jeg kan ikke sige, at min søn har fået leukæmi,” siger hun til avisen.

Sønnens sygdom startede med smerter i ryggen. Hverken læge eller kiropraktor kunne finde en årsag. Til sidst kunne han ikke gå og blev derfor indlagt på Rigshospitalet. 70 procent af blodcellerne var angrebet af leukæmi og han kom omgående i behandling.

“Jeg var ikke klar over, hvor voldsomt et cancerforløb er. Jeg troede, kun, det var canceren, vi skulle kæmpe imod, men nu er det ikke bare kræften, der æder hans krop. Det er også medicinen og dens bivirkninger. Det er fuldstændigt sindssygt, at den medicin, der skal helbrede ham, også kan gøre ham så syg, at han risikerer at dø af det,” siger Anne-Grethe Bjarup Riis.

“Vi ved jo godt, at han kan dø af det. Det skal vi kalkulere med,” siger Anne-Grethe Bjarup Riis.

Hun har taget orlov sammen med sin ægtemand for at kunne støtte Gilbert i kampen mod kræften. Men ellers gør familien sit bedste for at fortsætte met normalt liv.

“Overfor ham skal jeg være stærk og give ham troen på, at vi bare flyver igennem det her. Der skal hygges og grines og spises god mad og drikkes vin, som vi plejer. Vi skal ikke sidde med foldede hænder og sorte rande under øjnene, det duer ikke, selvom vi er vanvittigt kede af det, og han er bange. Vi skal bevare så meget af vores gamle måde at være familie på, som vi kan. Det skal være trygt,” siger hun.

Selvom leukæmi er en meget farlig sygdom, vurderer lægerne heldigvis, at sønnen har 95 procents chance for at overleve.

“Men jeg kan jo ikke lade være med at tænke på de sidste fem procent,” siger Anne-Grethe Bjarup Riis.Dagens Mening
Var det fortjent Sofie Lassen vandt Vild med dans?

Ja, helt sikkert
Nej, slet ikke
Ved ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?