Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Bliv klar til '1864': Her er rollerne!

17:51 - 12. okt 2014

Bliv klar til '1864': Her er rollerne! 1864, dr

Bliv klar til '1864': Her er rollerne! 1864, dr
Laust, en af de to brødre, der er i centrum af den historiske skildring.

Den står på kæmpemæssige historiske vingesus, når DR-serien '1864' for første gang ruller over skærmen i aften. Lær de centrale karakterer at kende her.

Tv-serien '1864' har i aften premiere på DR1, og med et rekordbudget på 175 mio. kroner, hvilket gør den til Danmarks dyreste serie, er der lagt i ovnen til et episk historisk drama af bedste skuffe.

'1864', der sendes i otte afsnit, er centreret omkring de to fynske husmandssønner Laust og Peter, som får deres at se til i forhold til både krig og kærlighed. Sådan skriver BT.

På rollebesætningen findes en god blanding af både nye og mere erfarne skuespillere. Her kan du se en præsentation af de vigtigste medvirkende samt deres karakterer.

Didrich: Spillet af Pilou Asbæk, 32, som er kendt fra film og tv-serien ’Borgen’. Didrich er baronens søn, der står som helt efter deltagelse i treårskrigen. Han praler med alle sine sejre og de tyskere, han har slået ihjel, men i virkeligheden er han dog ødelagt på liv og sjæl. Hans far, baronen, spilles af Waage Sandø.

Peter: Spillet af Jens Sætter-Lassen, 28, uddannet fra Statens Teaterskole i 2011. I starten møder vi Peter som 11-årig dreng på familiens husmandssted på Sydfyn i 1851, hvor han spilles af Benjamin Holmstrøm Nielsen. I 1864 melder Peter sig som soldat, selvom hans forældre, der spilles af Lars Mikkelsen og Sarah Boberg, håber, at han vil rejse til København og læse til præst.

Severin: Spillet af Bent Mejding, kendt fra blandt andet ’Matador’ og ’Edderkoppen’. Den gamle baron er tæt på 100 år, og selvom han ikke kan klare sig selv, nægter han at forlade sit gods.

Laust: Spillet af Jakob Oftebro, 28, uddannet fra Statens Teaterskole i Oslo og Danmark. Laust er et energibundt og nyder langt hellere arbejde i marken med sin far end at tage i skole. Vi møder ham først som 12-årig, hvor han spilles af Sylvester Byder. Laust er stærkt knyttet til sin lillebror, Peter.

Inge: Spillet af Marie Tourell Søderberg, 26, Uddannet fra Odense Teater i 2012. Inge er datter af godsets proprietær — ejeren af det hus, hvor Laust og Peter bor. Inge er en selvstændig pige, som altid siger sin mening. Vi møder allerede Inge som 11-årig, hvor hun spilles af Fanny Bornedal, og hun fascineres i løbet af årene af de to brødre, som hun også forelsker sig i.

Claudia: Spillet af Sarah Sofie Boussnina, 24 år, som blandt andet er kendt fra TV2s Lærkevej. Claudia er omdrejningspunktet i den nutidige historie i ’1864’. Hun er en ensom 17-årig pige, der trøster sig med stoffer, og hvis forældre er psykisk ødelagte efter tabet af en søn i krigen i Afghanistan. Selvom Claudia ikke kan få særligt meget til at fungere, så bliver hun optaget af arbejdet med at passe en 98-årig baron.

Johanne L. Heiberg: Spilles af Sidse Babett Knudsen, kendt fra forskellige film og tv-serien ’Borgen’. Johanne var sin tids helt store teaterdronning og muse for mændene i den danske intellektuelle elite. Hun får et særligt forhold til landets førende politiker, Monrad.

Monrad: Spillet af Nicolas Bro, kendt fra en lang række film og tv-serier som for eksempel ’Forbrydelsen’ og ’Rejseholdet’. Monrad, som er tidligere biskob, vælges til konseilspræsident/statsminister i 1863 og er besat af tanken om et samlet Danmark — et der omfatter Slesvig.

Johan: Spillet af Søren Malling, 50, kendt fra film og tv-serier som ’Borgen’. Johan er den erfarne soldat, der under krigen agerer mentor for de yngre. Han anser det for sin pligt at få dem levende hjem til deres familier.

Læs også   Mest populære
 


Dagens Mening
Var det fortjent Sofie Lassen vandt Vild med dans?

Ja, helt sikkert
Nej, slet ikke
Ved ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?