Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Bødebrev til hundredevis af filmpirater!

17:06 - 24. sep 2015

Bødebrev til hundredevis af filmpirater!  film

Bødebrev til hundredevis af filmpirater!  film
Filmindustrien går til kamp mod pirater.

Filmdistributør vil skræmme internet-pirater med erstatningskrav på flere tusinde kroner. 

Danskere, der streamer film på tjenester som Popcorn Time eller downloader torrents, kan se frem til en ubehagelig ekstra-regning.

Filmdistributøren Scanbox Entertainment vil nemlig have deres retmæssige del af kagen. Derfor har de fået advokatfirmaet Opus Law til at sende breve med erstatningskrav ud til hundredevis af danskere.

Advokat Niels Dahl-Nielsen oplyser til Metroxpress, at det er ”nogle hundrede” danskere, som er blevet mødt med et erstatningskrav.

“Vi er blevet bedt om at forsvare deres indtægtsgrundlag. Scanbox og vores andre klienter er ikke interesseret i, at deres film bliver set gennem pirattjenester,” siger Niels Dahl-Nielsen til gratisavisen.

Det er særligt TDC-kunder, som skal frygte for et erstatningskrav. Telefirmaet har nemlig udleveret fysiske adresser på brugere baseret på de såkaldte IP-adresser. På den måde mener advokaterne at kunne spore formodede filmpirater.

Ifølge advokaten takserer Scandboks streaming af en enkelt ulovlig film til 2200 kroner. Herefter stiger beløbet.

“Vi skriver, at vi ikke er ude på at fremtvinge en retssag. Vi vil gerne opnå en forligsmæssig løsning, så vi opfordrer folk til at ringe eller skrive,” siger Niels Dahl-Nielsen.