Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Bornedal videre: Laver serie for HBO!

10:22 - 21. okt 2014

Bornedal videre: Laver serie for HBO! ole bornedal, 1864, dr

Bornedal videre: Laver serie for HBO! ole bornedal, 1864, dr
'1864' formår, trods kritikken, at holde på seerne.

Ole Bornedal vil ikke længere deltage i debatten om '1864', og han er nu gået i gang med at skrive en ny serie til den amerikanske tv-gigant HBO.

Forfatter og instruktør Ole Bornedal har været godt i vælten, efter hans historiske drama-serie '1864' havde premiere på DR forrige søndag.

"Jeg havde ikke på nogen måder forestillet mig, at det her ville virke så provokerende på nogle bestemte mennesker. Det overrasker mig meget, for vi har lavet den serie af kærlighed," siger Ole Bornedal til BT.

Han er efterhånden træt af hele tiden at skulle forsvare serien, og nu siger han da også stop for at få tid til sin familie og nye projekter.

"De sidste par uger har jeg været midt i orkanens øje. Jeg har deltaget i debatten og forsøgt at gyde noget olie på vandene, forklare hvad jeg ville med '1864', brugt tid på at afværge de værste bazookaskud og rette de værste misforståelser. Men nu trækker jeg stikket, for ellers bliver jeg bare vred eller ked af det, og det kan min familie ikke være tjent med," siger instruktøren og fortsætter:

"Jeg sidder og skriver på mit næste projekt. Det er en tv-serie som HBO har bedt mig om at lave."

Anmeldelserne af '1864' afsnit to har mildest talt været svingende, men heller ikke dem vil Bornedal beskæftige sig med.

"Jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke bliver glad for gode anmeldelser, for det gør jeg. Men jeg kan ikke bruge anmeldelser til ret meget lige meget hvad. Jeg kan ikke ændre noget, ved det jeg har lavet, og det har jeg heller ikke lyst til," siger den 55-årige instruktør til BT.

"Lige siden 'Nattevagten' har jeg lavet film på min måde, og den er nok ikke særligt dansk. Den er dramatisk og svulstig og går hele vejen. Jeg laver film til publikum, og lægger ikke skjul på, at jeg gerne vil ses af mange. Det er vel enhver kunstners ambition, at få udbredt sin kunst. Så noget af det vigtigste er, at der er et publikum til mine ting," siger Ole Bornedal, som derfor også må være ok tilfreds med seertallene for '1864', der for begge de første afsnit har ligget på omkring 1,7 mio.

Men nu vil 'Nattevagten'-bagmanden altså fokusere på sit næste projekt, det skal laves til den førende amerikanske tv-station, når det gælder TV-serier, HBO.

Den kontroversielle serie '1864' sendes på DR1 hver søndag klokken 20.00.

Læs også   Mest populære
 


Dagens Mening
Kommer Danmark med til VM i Rusland 2018?

Ja, helt sikkert
Måske
Nej, det sker ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?