Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Brian M. om TV-sigøjnere: Udvis dem!

16:05 - 09. jan 2015

Brian M. om TV-sigøjnere: Udvis dem! brian mikkelsen, tv 2, sigøjnerbossen

Brian M. om TV-sigøjnere: Udvis dem! brian mikkelsen, tv 2, sigøjnerbossen
Sigøjner-familiens overhoved, Gimi Levakovic.

Der udvises ingen nåde fra politikeren Brian Mikkelsen, som ønsker langt strengere straffe til folk som Levakovic-familien.

I aftes blændede TV 2 op for fortællingen om den selvudnævnte sigøjner-familie, Levakovic, i programmet 'Sigøjnerbossen – og hans berygtede familie'.

Dokumentaren kunne blandt andet fortælle, at hele 12 af familiens medlemmer indenfor det sidste års tid har været tiltalt eller dømt for blandt andet hjemmerøveri og vold.

Portrættet af serieforbryderne har tilsyneladende været for meget for nogle, og seerreaktionerne har efterfølgende været voldsomme.

Nu blander de Konservatives Brian Mikkelsen sig også i debatten.

Det skriver Ekstra Bladet.

"Vi har at gøre med en familie, der er udenfor pædagogisk rækkevidde. Der er kun en ting der hjælper og det er mere konsekvens og mindre blødsødenhed. Nu må man se på de to forhold, hvor der ikke er konsekvens nok," vurderer politikeren.

"Først i forhold til de offentlige kasser, hvor familien, ifølge Ekstra Bladet, i løbet af de sidste fire år har modtaget 16,8 millioner kroner i offentlig støtte. Der er vores klare svar, at hvis man får kontanthjælp, skal man også stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Derfor bliver man nødt til at stramme op for de procedurer, så der ikke bare er åbne kasser," fortsætter Mikkelsen.

Men indsatsen over for børnene skal ifølge Brian Mikkelsen også skærpes.

"Den anden del er at vi skal skride hurtigere ind overfor sådan nogle familier. Når man begynder med kriminalitet som otteårig, som et af familiemedlemmerne gør, så handler det om at samfundet ikke har skredet ind i tide. Der er f.eks også to børn i familien, der er taget ud af skolen. Der burde man overveje om ikke de børn burde tvangsfjernes og sendes til en plejefamilie, så de kan få en ordentlig opvækst og ikke bliver opdraget til et begå kriminalitet," forklarer den tidligere justitsminister til Ekstra Bladet.

Forebyggende tiltag er dog ikke tilstrækkelige.

"Vi mener også man skal straffe hårdere og sende udenlandske statsborgere ud af landet til afsoning af straffen i deres eget land. Hvorfor ikke udvise, når der er mulighed for det? Hvis man ikke vil det danske samfund, så må man få et spark i rumpetten og så ud af klappen," lyder det fra den utilfredse politiker, der dog synes, det er ok, at TV 2 har valgt at bringe dokumentaren:

"Jeg syntes familien udstiller sig selv i programmet. De er sikkert selv godt tilfredse med udsendelsen, men jeg tror de fleste danskere tænker 'Nej, det skal fandme være løgn det her. Det er for groft. Det må stoppe'. Det er en balancegang, men jeg synes, at det er fint, at programmet blev sendt."

Du kan se anden del af dokumentaren om den kontroversielle familie torsdag den 15. januar klokken 20.00 på TV 2.Dagens Mening
Kommer Danmark med til VM i Rusland 2018?

Ja, helt sikkert
Måske
Nej, det sker ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?