Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Bundesen om Shu-bi-dua: Savner det!

08:48 - 10. sep 2015

Bundesen om Shu-bi-dua: Savner det! michael bundesen, shu-bi-dua

Bundesen om Shu-bi-dua: Savner det! michael bundesen, shu-bi-dua
Michael Bundesen er i øjeblikket bundet til en kørestol.

Sangeren kæmper sig tilbage efter blodpropperne, der i fire år har holdt ham fra scenen.

Det kom som en kæmpe overraskelse for både musik-Danmark og Michael Bundesen selv, da han i 2011 blev ramt af to blodpropper i hjernen.

Siden da har Shu-bi-dua-frontmanden kæmpet hårdt for en dag igen at stå på scenen med bandet, der har defineret det meste af hans liv.

I et længere interview med Ekstra Bladet taler Bundesen nu ud om blodpropperne og den svære genoptræning.

"Det kom – som man siger – som et lyn fra en klar himmel. Jeg var oven i købet stoppet med at ryge fire år forinden. Jeg havde ingen idé om, at jeg skulle rammes af noget som det her. Og da de undersøgte mig, kunne de heller ikke finde nogen forklaring," fortæller sangeren.

Umiddelbart efter den ubehagelige hændelse røg tankerne dog hurtigt over på, hvorvidt det nogensinde ville blive muligt at komme på scenen og optræde igen.

Derfor kom Shu-bi-dua-guitaristen Ole Kibsgaard kort tid efter forbi på hospitalet, hvor han og Bundesen tog sig en øvesession i kælderen.

"På et tidspunkt ikke så lang tid efter, at det var sket, kom Ole forbi på hospitalet, hvor vi tog nogle timer i kælderen i en sal, hvor der var god akustik. Jeg støttede mig op ad en ribbe og sang, så godt jeg kunne. Det var meget bekræftende at opleve, at jeg stadig kunne synge. Og Ole sagde: ’Vi er da ude at optræde igen i morgen, så bare kom i gang’," lyder det fra Michael Bundesen, som dog har måttet erkende, at der skulle gå lidt mere end en enkelt dag.

Planen er dog den samme, for som han selv siger:

"Jeg har savnet Shu-bi-dua. Virkelig meget endda. Det skal ikke være nogen hemmelighed."

Lige nu står den på tre gange ugentlig genoptræning, og så er den 66-årige sanger jævnligt forbi sin gamle sanglærerinde.

"Hun siger, at det lyder, som det plejer at gøre – og så kan jeg jo ikke være andet end tilfreds," forklarer han og fortsætter:

"Når man er en person, der som jeg er vant til at snakke som et vandfald, kan jeg kan roligt sige, at jeg ikke tror, det var gået mig særlig godt, hvis jeg havde mistet evnen til at synge og snakke. Så var jeg nok blevet meget depressiv."