Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Cira B. afslører frygtet diagnose!

08:58 - 19. jan 2015

Cira B. afslører frygtet diagnose! cira beenfeldt

Cira B. afslører frygtet diagnose! cira beenfeldt
Musikken har hjulpet Cira B. med at håndtere problemerne.

Den smukke sangerinde har fået diagnosen bipolar, hvilket tidligere blandt andet har ført til spiseforstyrrelser.

Masser af livsglæde og en sund krop er blandt de ting, mange nok ville kæde sammen med sangerinden Cira Beenfeldt.

Men under overfladen gemmer sig en mere dyster virkelighed.

Det afslører hun nu overfor Ekstra Bladet.

"Jeg har, siden jeg var barn, haft det lidt svært og kæmpet med ting, der virkede nemme for mine jævnaldrende," fortæller Cira B., som nu har fået diagnosen bipolar — det, som tidligere blev kaldt maniodepressiv psykose.

"Jeg havde koncentrationsbesvær og kunne ikke leve op til kravene i skolen og blev derfor tit hjemme," fortsætter den veldrejede sangerinde.

Problemerne førte blandt andet til en seriøs spiseforstyrrelse.

"Jeg følte mig i perioder så uduelig, at jeg prøvede at finde trøst i ikke at spise og se, hvor lang tid jeg kunne fortsætte. Så følte jeg nemlig, at jeg var god til det," siger hun og uddyber:

"Det var meget slemt til sidst, hvor jeg undgik kalorier ved at spise vatklumper, for så fik jeg mere i maven end det meget begrænsede indtag, jeg ellers fik af mad. Alle knogler stak ud, og jeg vejede lige under 50 kilo. Jeg er 174 centimeter høj, så jeg så forfærdelig ud."

Men særligt musikken har igen hjulpet Cira B. på rette spor.

"Jeg har fundet min musik og fundet ud af, at det giver mig enormt meget ro i hovedet at skrive tekster om mine følelser og at synge og fortolke efterfølgende. Det er stadig lidt svært ind imellem, når jeg skal ud og spille, men det er så betydningsfuldt for mig, at jeg gør det alligevel," lyder det fra poptøsen, som til tider stadigvæk kæmper med de negative tanker.

"Når jeg laver aftaler med folk, så har jeg hele tiden en stemme i hovedet, der siger 'åh nej, kan jeg nu også klare det, og hvad nu hvis...'. Ind imellem bliver de tanker så gennemtrængende, at jeg ikke får gjort andet end at stirre ud i luften og kukkelure en dag foran tv'et. Og det er det mest frustrerende i hele verden, når man som jeg gerne vil alt, men uden altid at kunne," fortæller hun.

"Psykisk har jeg nogle dage hver måned, hvor jeg dykker helt ned i et sort hul og har svært ved at se meningen med noget, og andre dage er jeg helt oppe at køre. Hvad enten jeg er ked af det eller oppe at køre, er det i de perioder, jeg ikke spiser så meget og er tilbøjelig til at drikke en drink for meget for at holde det ud, og det er aldrig en god ide," afslutter Cira B.Dagens Mening
Hvem vinder Vild med dans?

Iben Hjejle
Sofie Lassen-Kahlke
Ved Ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?