Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Danmark bliver vært for EM i fodbold!

17:06 - 19. sep 2014

Danmark bliver vært for EM i fodbold! fodbold, landsholdet, em

Danmark bliver vært for EM i fodbold! fodbold, landsholdet, em
De danske fans kan se frem til at få EM 2020 rigtigt tæt på, når fire af turneringens kampe spilles i Parken.

Det står nu klart, at tre gruppekampe og en 1/8 finale ved EM 2020 skal spilles på dansk græs.

EM 2020 afvikles i 13 forskellige lande, og ifølge Ekstra Bladet har UEFA nu besluttet, at Danmark bliver ét af dem.

Parken i København skal således danne rammen om tre gruppekampe og en 1/8 finale under turneringen.

Seks af de i alt 19 ansøgere skulle i dag vælges fra, og DBU's formand, Jesper Møller, er ikke overraskende glad for, at Danmark slap gennem nåleøjet.

"Det er helt fantastisk for dansk fodbold, for København og for hele Fodbold-Danmark. Vi er stolte over den tillid, UEFA viser os ved at gøre os til medværter for en af verdens største sportsbegivenheder. Og vi glæder os til at vise det bedste frem til hele Europa," siger han til DBU's hjemmeside.

Formanden uddyber over for Ekstra Bladet, at Danmarks gode forhold til UEFA's magtfulde præsident, Michel Platini, har haft stor betydning for udvælgelsen.

"Jeg tror, at vi har haft en høj stjerne hos Michel Platini. Vi talte med ham allerede i 2004, og vi var nogle af de første, der pegede på ham som præsident i UEFA. Det har nok givet pote."

DBU, Sport Event Danmark, Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune er sammen om at arrangere den enorme begivenhed i København.

Kultur- og fritidsborgmester i netop Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen, er ganske tilfreds med opgaven.

"Jeg har lyst til at råbe huttelihut. Det er kæmpe stort, at København skal lægge grønsvær til europamesterskabet i fodbold, et de største sportsarrangementer i verden. Jeg har svært ved at få armene ned af begejstring over, at danskerne kommer til at opleve fodboldstjernerne på tæt hold, både på banen og i byen," siger borgmesteren og fortsætter:

"Fodbold betyder meget for mange mennesker, så jeg er sikker på, at Fodbold-EM i København bliver en sand folkefest, som hele nationen vil samles om. EM i fodbold bliver set af mange hundrede millioner mennesker, og i 2020 vil alle seere og mediers øjne være rettet mod København. Der er ingen tvivl om, at EM vil give hovedstaden en masse international opmærksomhed."

Selvom vi altså har fået lov at huse en håndfuld kampe, så er Danmark ikke automatisk kvalificeret til slutrunden i 2020, og Landsholdet skal derfor stadigvæk spille kvalifikationsturnering.

Semifinaler og finale ved EM i 2020 spilles på Wembley i London.

Læs også   Mest populære
 


Dagens Mening
Hvem vinder Vild med dans?

Iben Hjejle
Sofie Lassen-Kahlke
Ved Ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?