Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Dansk Oscar-triumf: 'Vi vandt'!

09:40 - 23. feb 2015

Dansk Oscar-triumf: 'Vi vandt'! oscars, hollywood

Dansk Oscar-triumf: 'Vi vandt'! oscars, hollywood
Der var dansk hæder ved nattens Oscar-uddeling.

Blandt andre Christian Husum har været inde over filmen 'Ida', der vandt en Oscar ved nattens uddeling i LA.

Søndag nat gik det løs ved det 87. Academy Awards-show, hvor den prestigefyldte Oscar-statuette endnu engang skulle uddeles.

Og selvom ingen danske film denne gang var med i opløbet, så var der alligevel hæder til danske kræfter under begivenheden, der som sædvanlig fandt sted i Dolby Theatre i Los Angeles.

Således har tre danskere været nogle af de centrale personer bag filmen 'Ida', der vandt prisen for bedste ikke-engelsksprogede film.

"Vi vandt! Fantastisk! Everything is awesome, når man lige har vundet en Oscar," skrev Christian Husum, der var en af producerne på 'Ida', fra Los Angeles i en sms til tv2.dk.

Udover Husum er også danskeren Sofie Wanting Hassing producer på den polske film, og Kristian Eidnes Andersen har skrevet musikken til værket.

'Ida', der er instrueret af Pawel Pawlikowski, finder sted i efterkrigstidens kommunistiske Polen, hvor man følger den unge Anna, som planlægger at blive nonne. Men pludseligt erfarer hun, at hun er jøde, at hendes navn faktisk er Ida, og at hendes forældre var blevet dræbt af nazisterne.

Den polske Oscar-vinder slår rivalen ’Leviathan’, der også var nomineret til en statuette i samme kategori. I januar slog den russiske film til gengæld 'Ida', da der blev uddelt Golden Globes.

Traileren til den dansk-producerede Oscar-vinder kan du se her:

Læs også   Mest populære
 


Dagens Mening
Var det fortjent Sofie Lassen vandt Vild med dans?

Ja, helt sikkert
Nej, slet ikke
Ved ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?