Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Dansk Royal League finale

12:26 - 12. mar 2007

Dansk Royal League finale Royal League, fodbold

DET er dansk fodbold-galore når Royal League-finalen mellem Brøndby og FC København går af stablen.

Med sejre over henholdsvis OB og Helsingborg i semifinalerne sørgede Brøndby og FC København for, at kampen om det skandinaviske mesterskab bliver et rent dansk anliggende.

Brøndby Stadion danner dermed rammen for den, set med danske øjne, mest interessante Royal League-finale til dato.


Nyklassikeren mellem Brøndby og FC København er og bliver den største kamp i dansk fodbold, og kampen bliver bestemt ikke mindre interessant af, at der står et trofæ på spil. De københavnske løver har siddet tungt på Royal League-trofæet de første to år af turneringens historie, men efter en svag start i gruppespillet var der ikke meget, der tydede på, at Ståle Solbakkens mandskab ville formå at forsvare titlen.

Holdet er dog kommet stærkt tilbage, og i semifinalen var der ingen tvivl om, hvem der p.t. er Skandinaviens stærkeste mandskab, da Helsingborg blev sendt hjem til Sverige med et 1-3 nederlag.


Brøndbys træner Tom Køhlert har brugt Royal League til at få spillet til at flyde og selvtilliden til at boble i spillertruppen efter det miserable efterår i Superligaen under eks-træner René Meulensteen. Holdet fra Vestegnen har da også vist flotte takter i deres vej til finalen. Det er kun blevet til et enkelt nederlag i turneringen, men det var til gengæld til finalemodstanderen fra FC København.

FC København må overordnet set betragtes som favoritter, men med både Tobias Linderoth og Marcus Allbäck skadet mangler holdet to vigtige brikker.

Brøndby er derimod forstærket med indkøbet af angriberen Chris Katongo, som ligner den målsluger, klubben længe har sukket efter. Sydafrikaneren har allerede scoret både i Royal League og SAS-ligaen og med de fanatiske tilhængere i ryggen på Brøndby Stadion kan Køhlerts tropper meget vel gå hen og overraske.


Finalen sendes direkte på Kanal 5, torsdag den 15. marts kl. 19.00. Dagens Mening
Hvem vinder Vild med dans?

Iben Hjejle
Sofie Lassen-Kahlke
Ved Ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?