Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Danskerne: Nu skal Margrethe gå af!

09:10 - 06. jan 2016

Danskerne: Nu skal Margrethe gå af! kongehuset, dronning margrethe

Danskerne: Nu skal Margrethe gå af! kongehuset, dronning margrethe
Ifølge danskerne bør dronningen gå på pension.

Prins Henrik er gået på pension, og nu mener både borgere og eksperter, at det er på tide, dronningen tager samme beslutning.

Tirsdag måtte dronningen drage alene på job, da årets nytårskur skulle afholdes uden hjælp fra prinsgemalen, der som bekendt er gået på pension.

Men spørger man et godt udsnit af de danske borgere og kongehus-eksperter, så bør Margrethe gå i mandens fodspor og lade den næste generation komme til.

En undersøgelse foretaget af Ekstra Bladet viser således, at tre-fjerdedele af læserne mener, at dronningen bør abdicere.

"Det viser bare, at tre-fjerdedele af danskerne har hovederne fornuftigt skruet på," lyder det fra kongehus-eksperten Trine Villemann.

Kun 26 procent af de adspurgte læsere mener, at monarken bør fortsætte på tronen, hvor hun selv har antydet, hun vil blive siddende, indtil hun dør.

"Selvfølgelig bør hun gå på pension. Der findes næppe heller nogen anden virksomhed i Danmark eller i verden, som en 75-årig, stærkt gigtplaget dame står i spidsen for. Der er en grund til, at vi har en pensionsalder i Danmark, og det er jo nok, fordi man som 75-årig ikke længere er helt på toppen," siger Trine Villemann og fortsætter:

"Jeg synes, hun skulle være gået på pension i 2012, da hun havde 40-års regent-jubilæum. Det havde været en glimrende anledning til at sige ’tusind tak for nu’."

Ifølge eksperten er dronningen heller ikke den strategisk smarteste at have på posten.

"Ser vi mere lav-praktisk på det, så er hun heller ikke den store slagvare længere. Hvem gider glo på en ældre, gigtplaget dame, som taler 50’er-dansk og har svært ved at bevare øjenkontakt med dem, hun møder. Alle vil da meget hellere se vores halv-unge og sexede kronprinse-par. Som repræsentant for institutionen kongehuset er hun ved at falme lidt. Der er al mulig grund til at følge i gemalens fodspor og gå på pension," forklarer Villemann.

Læs også   Mest populære
 


Dagens Mening
Var det fortjent Sofie Lassen vandt Vild med dans?

Ja, helt sikkert
Nej, slet ikke
Ved ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?