Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Ekspert: 'Gift ved første blik' useriøst!

10:57 - 28. nov 2014

Ekspert: 'Gift ved første blik' useriøst! dr, gift ved første blik, martin østergaard

Ekspert: 'Gift ved første blik' useriøst! dr, gift ved første blik, martin østergaard
Antropologen Trine Demant var del af den ekspertproces, der nu bliver kritiseret af Martin Østergaard.

Psykoterapeut og parekspert Martin Østergaard om 'Gift ved første blik': "Videnskabeligt... min bare røv".

Kigger man på seertallene, så var DR-serien 'Gift ved første blik' en kæmpe succes, men det står samtidigt klart, at kun ét af de matchede par efterfølgende har valgt at blive sammen.

Og netop i forhold til den påståede 'videnskabelige matching' fejlede programmet voldsomt.

Sådan forholder det sig i hvert fald, hvis man spørger Martin Østergaard, som til daglig er psykoterapeut og parekspert.

Da DR søgte deltagere til ’Gift ved første blik’, blev der lagt vægt på, at parrene ville blive undersøgt og matchet af videnskabelige eksperter, men ifølge Østergaard var den påstand ren lokkemad.

"Bare det, at man begynder at snakke om et videnskabeligt match, lugter langt væk af, at det er nødvendigt at fremstille det her dybt seriøst. For mig illustrerer den sætning, at man kan mærke, at man har et forklaringsproblem. Et troværdighedsproblem," forklarer terapeuten over for Ekstra Bladet og fortsætter:

"Man prøver at overbevise folk om, at det ikke bare er noget fis. Ellers lyder det, som om 'Gift ved første blik' er rent reality-tv. Allerede der har programplanlæggerne tabt sutten."

Martin Østergaard, som har skrevet ikke mindre end otte bøger om mænd og kvinders samliv, ser ikke nogen fordel i den 'videnskabelige' matchmaking, DR gjorde brug af, i forhold til typisk dating.

"Det her bare er noget useriøst sjov og ballade. Man kan selvfølgelig være heldig at løbe ind i kærligheden, men det er et ’long shot’. Det er vældigt populært og underholdende reality-tv, men videnskabeligt ... min bare røv, og det må du gerne citere mig for," siger Østergaard.

Den utilfredse terapeut forstår derfor også sagtens, hvorfor deltageren Lars Rasmussen efterfølgende har brokket sig over de undersøgelser og samtaler, der gik forud for de castedes medvirken i 'Gift ved første blik'.

"DR har har stukket deltagerne blår i øjnene, men det er måske også en smule naivt at tro på deres udmelding om det videnskabelige match. De benytter en præst og en antropolog for at understrege deres seriøse tilgang, men deltagerne kan ikke bruge det til noget som helst. Seriøst og videnskabeligt bliver det aldrig," vurderer Martin Østergaard.

I en mail til Ekstra Bladet afviser kanalchef hos DR1, Pil Gundelach Brandstrup, Lars Rasmussens kritik:

"På alle måder er eksperimentet, alle processerne, eksperternes metoder og udsagn OG ikke mindst de medvirkende taget meget seriøst hele vejen igennem."

Læs også   Mest populære
 


Dagens Mening
Var det fortjent Sofie Lassen vandt Vild med dans?

Ja, helt sikkert
Nej, slet ikke
Ved ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?