Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Er det her Kevins Formel 1-åbning?

09:26 - 09. jan 2015

Er det her Kevins Formel 1-åbning? kevin magnussen, formel 1

Er det her Kevins Formel 1-åbning? kevin magnussen, formel 1
Den tidligere verdensmester Fernando Alonso forventer en konkurrencedygtig racer.

McLarens motorleverandør, Honda, skal stoppe udviklingen af deres motorer allerede i februar, og hvis stjernekøreren Fernando Alonso ikke finder maskinellet konkurrencedygtigt og vender teamet ryggen, kan det betyde en mulighed for danske Magnussen.

Hvor motorsportsforbundet FIA undtagelsesvist har givet Mercedes, Renault og Ferrari lov til at udvikle på deres motorer gennem hele 2015-sæsonen, har Honda kun til den 28. februar.

Begrænsningen, der skyldes en række indviklede regler, har selvsagt skabt krisestemning i McLaren blot to måneder før det første løb.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

Men pinen for holdet kan samtidig være en åbning for Kevin Magnussen, som for nylig blev degraderet til tredjekører efter Jenson Button og den nye på teamet, Fernando Alonso.

Sidstnævnte har nemlig efter alt at dømme en klausul i kontrakten, der gør, at han efter en forudbestemt periode i McLaren-sædet kan vælge at smutte igen — for eksempel hvis han ikke finder racerne konkurrencedygtige.

Og det er blandt andet dét scenarie, stoppet for udviklingen på Honda-mototerne nu kan gøre til en realitet, hvorved en forfremmelse af Kevin altså også er mulig.

Men Honda har endnu ikke opgivet at få lov til at videreudvikle deres motorer og er derfor gået til FIA med en klage.

Forbundet har da også indvilliget i at lytte til firmaets argumenter, men udsigten til dispensation er ikke god, da det ville kræve en bøjning af reglerne.

Ifølge den danske racerkører Ronnie Bremer er McLarens og Hondas bekymringer dog helt reelle.

"Det kan få stor betydning for Honda og McLaren, for det giver selvfølgelig en fordel at kunne udnytte de erfaringer, man gør sig, og de enorme mængder data, man indsamler i løbene," siger han og fortsætter:

"Honda har fået en masse data fra 2014 af McLaren, som de kan drage nytte af, men når man ikke har lov til at skrue på tingene i løbet af sæsonen, mens konkurrenterne gør det, så er det selvfølgelig en ulempe."

Stoppet for motorudvikling ligger fast den 28. februar, men det er en uklar formulering i reglementet, der gør, at Mercedes, Renault og Ferrari i år ikke kan tvinges til at stoppe arbejdet.

Læs også   Mest populære
 


Dagens Mening
Var det fortjent Sofie Lassen vandt Vild med dans?

Ja, helt sikkert
Nej, slet ikke
Ved ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?