Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Grand Prix-skandale i Sverige: Sang udelukket!

15:53 - 05. feb 2016

Grand Prix-skandale i Sverige: Sang udelukket! melodi grand prix, sverige

Der er stort drama i nabolandet, hvor både en sang og en vært er blevet udelukket fra morgendagens Melodi Grand Prix.

Nok går vi meget op i Melodi Grand Prix herhjemme, men vores interesse blegner dog nok i forhold til den, man ser hos vores svenske naboer.

Og det gør da også de seneste dages skandaler omkring Sveriges udgave af konkurrencen, Melodifestivalen, så meget desto større.

Sådan skriver svenske Aftonbladet.

I morgen går det løs, når det første af i alt seks shows løber af stablen, men kort tid før startskuddet blev både en sang diskvalificeret og en vært fyret.

Torsdag var arrangørerne således nødsaget til at fjerne sangerinden Anna Books bidrag 'Himmel för två', da det viste sig, at den allerede var blevet brugt i Grand Prix-sammenhæng.

Tilbage i 2014 var sangen nemlig del af Moldovas version af konkurrencen, hvor den gik under navnet 'Taking Care of a broken heart'. Hør den nederst i artiklen.

"Vi lyttede til det vi kunne finde, og det viser sig, at det er identisk med det bidrag, der er sendt ind til os," forklarer Christer Björkman, som er exekutiv producent på Melodifestivalen.

"Vi kontaktede derfor artisten og samtlige ophavsmænd, og vi er nu tvunget til at meddele, at sangen er diskvalificeret," fortsætter Björkman overfor Aftonbladet.

Anna Book, som ifølge hende selv intet anede om sangens forhistorie, er forståeligt nok ærgerlig over situationen, men hun får dog alligevel lov til at optræde ved Melodifestivalen - blot ikke som del af konkurrencen.

Og som om diskvalificeringen af en sang ikke var nok, så er den tidligere Eurovision-vinder Charlotte Perrelli også blevet smidt ud af showet.

Den 41-årige vært, som skulle have stået i spidsen for det andet show, har nemlig tidligere haft et reklamejob, hvilket der er regler imod hos SVT, som er vores naboers pendant til DR.

Lad os krydse fingre for, at alt andet går gnidningsfrit hos de Grand Prix-glade svenskere.

Læs også   Mest populære
 


Dagens Mening
Hvem vinder Vild med dans?

Iben Hjejle
Sofie Lassen-Kahlke
Ved Ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?