Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Hackere rasende over nøgen-læk!

16:50 - 16. sep 2014

Hackere rasende over nøgen-læk! hollywood, jennifer lawrence, it

Hackere rasende over nøgen-læk! hollywood, jennifer lawrence, it
Jennifer Lawrence er nok den af de krænkede stjerner, som fået mest opmærksomhed i sagen.

Det er langt fra alle hackere, som jubler over skandalen, hvor nøgenbilleder af kendte for nylig blev lækket online. Der bliver nemlig handlet med den slags materiale internt i hacker-ringe, hvilket også betyder, at en offentliggørelse gør det nærmest værdiløst.

Da omtrent 20 kendte kvinder for to uger siden forfærdet kunne konstatere, at pikant billedmateriale af dem selv var blevet hacket og siden delt på nettet, var der angiveligt også negative reaktioner fra hacker-miljøet selv.

Det skriver Ekstra Bladet.

At der ikke var dømt lutter glade dage hos de lyssky it-ekvilibrister skyldes, at en offentliggørelse af den type billedmateriale samtidigt betyder et farvel til den værdi, det ellers har.

I følge teknologi-hjemmesiden 'The Verge' handler hacker-ringe nemlig internt med for eksempel kendis-nøgenfotos, og det er naturligvis kun muligt, så længe billederne er mere eller mindre eksklusive.

Modsat hvad man måske skulle tro, så gøres værdien dog ikke op i penge.

"De fleste af de her ringe fungerer ikke med kontante betalinger for billederne. Det sker ved at bytte billeder. Brugerne sammenligner lister med billedserier og laver så en aftale om at bytte et billede for et andet. På den måde opbygger samlerne over tid deres egne billedserier, og de har et incitament til at gå ud og finde nye kilder til indhold," siger sikkerhedsforsker Nik Cubrilovic til 'The Verge'.

For i første omgang at komme med ombord i de her hacker-ringe handler det heller ikke om penge, men især om at kunne demonstrere gode hacker-evner.

"Der er mange flere mennesker med penge, end der er personer med evnerne til at få fat i det her indhold," siger sikkerhedsforskeren Dan Kaminsky til The Verge og tilføjer, at den vigtigste kvalitet hos et nyt medlem er loyalitet.

Men nu gik det altså hverken værre eller bedre, end at en lang række billeder blev sat til offentligt skue på forskellige internet-fora for to uger siden.

"Det ser ud til, at intention var, at de her billeder aldrig skulle offentliggøres, men at nogen besluttede, at muligheden for at lave nogle penge var for god til ikke at gribe og derfor prøvede at sælge nogle af billederne," siger Nik Cubrilovic.

For selvom meget af materialet var gratis tilgængeligt, så blev det mest af alt brugt som smagsprøver på en langt større mængde, som nysgerrige sjæle så kunne betale sig til.

Og da først enkelte hackere havde sluppet billeder af blandt andre Jennifer Lawrence og Kate Upton løs, fulgte andre snart efter, da de også ville have en bid af kagen.

"Min teori er, at andre medlemmer af ringene, der så de lækkede billeder med anmodninger om penge, også besluttede sig for at forsøge at tjene nogle penge, fordi de vidste, at værdien af billederne snart ville være lig nul," fortæller Nik Cubrilovic.

Angiveligt skulle yderligere ca. 80 kvinder være blevet hacket, men om også deres billeder får samme tur omkring offentligheden, vides ikke.

Læs også   Mest populære
 


Dagens Mening
Hvem vinder Vild med dans?

Iben Hjejle
Sofie Lassen-Kahlke
Ved Ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?