Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Heick: Så tæt var Jesper på at dø!

09:51 - 12. mar 2015

Heick: Så tæt var Jesper på at dø! annette heick, jesper vollmer

Heick: Så tæt var Jesper på at dø! annette heick, jesper vollmer
Jesper er i fuld gang med genoptræningen og har blandt andet være ude at køre i liggende cykel.

Havde det ikke været for en hurtigt reagerende tilstedeværende, kunne det være gået helt galt for Annette Heicks mand.

Det var uhyggeligt tæt på at koste Annette Heicks mand, Jesper Vollmer, livet, da han i januar brækkede nakken under en ferie i Thailand.

"Ofte må vi erkende, at det er sekunder, der adskiller liv fra død. Og da Jesper brækkede nakken i Thailand, ville udgangen på den ulykke med næsten 100 procents sikkerhed have være total lammelse eller død, hvis ikke dr. Toogood havde grebet ind, og det er vi alle og - selvfølgelig ikke mindst Annette - hende dybt taknemmelig for," lyder det fra svigerfar Keld Heick i et interview med Ekstra Bladet.

Vollmer blev ramt af en bølge, der uheldigvis gjorde, at hans hoved ramte mod havbunden, hvilket betød en brækket nakke. Herefter lå Jesper lammet i vandet med ansigtet nedad.

Kun dr. Toogood, en australsk kvindelig læge, som tilfældigvis var på stedet, forstod med det samme, hvad der var sket.

"Han kunne slet ikke røre sig, og han har siden sagt, at han tænkte. ’Nu drukner jeg’. Men så trak livredderne ham ind, og det er så her, at de afgørende sekunder indtræffer," fortæller Keld Heick og fortsætter:

"Samaritterne troede, at han var druknet, så de ville til at lægge ham i natostilling – altså vende ham om på siden, og det så dr. Toogood på afstand. Hun fornemmede også, at det var helt forkert, fordi Jesper havde åbne øjne og kunne tale, derfor opfattede hun med det samme, at han ikke var druknet. Hun råbte med en stemmeføring, som var en oversergent værdig, at de skulle lade ham ligge, og herefter tog hun over og sikrede, at han stabiliseredes og holdtes i vage til han kunne spændes fast på båren."

Havde lægen ikke grebet ind i tide, kunne samaritternes forkerte behandling af Jesper Vollmer være endt med, at den knækkede halshvirvel skar en masse livsvigtige forbindelser over i halsen, hvilket ville betyde øjeblikkelig død eller lammelse.

Familien er selvsagt dybt taknemmelige for dr. Toogoods hurtige reaktion.

"I øjeblikket fik Annette selvfølgelig ikke fat i, hvem den kvindelige læge var, men da hun efterfølgende ville samle og takke dem, der havde hjulpet, var hun så heldig at støde på hende på stranden, og siden har de haft kontakt. Annette sørger for via mails at holde dr. Toogood opdateret, så hun kan se, hvordan det går Jesper. Og en dag håber de, at de kan få lov til at invitere den læge, som de skylder alt, til Danmark," beretter Keld Heick.

Heldigvis går det også fremad med hastige skridt for Jesper, som efter indlæggelsen på Riget nu genoptrænes i Hornbæk.

"Jesper er gammel karatemester, så han kan så at sige sætte sig ud over sig selv og bare træne, selv om det gør rigtig ondt. Den elite-sports-holdning giver så hastige fremskridt, at lægerne har sagt, at han skal holde lidt igen for ikke at få skader. Men Jesper vil bare videre. Han vil hjem til sin familie, for drengene savner ham jo," lyder det fra Keld Heick.

Læs også   Mest populære
 


Dagens Mening
Hvem vinder Vild med dans?

Iben Hjejle
Sofie Lassen-Kahlke
Ved Ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?