Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Her er den helt store Bodil-vinder!

09:09 - 01. mar 2015

Her er den helt store Bodil-vinder! bille august, stille hjerte, ghita nørby

Her er den helt store Bodil-vinder! bille august, stille hjerte, ghita nørby
Ghita Nørby medvirkede også i Bille Augusts populære drama.

Bille Augusts film 'Stille Hjerte' hev hele fire priser i land ved lørdagens awardshow.

Ikke mindre end fire priser blev det til for filmen 'Stille Hjerte', da der i aftes blev delt Bodil-statuetter ud i Bremen Teatret i København.

Bille Augusts drama vandt således i kategorierne 'bedste film', ’bedste kvindelige hovedrolle’, der gik til Danica Curcig, ’bedste mandlige birolle’ til Pilou Asbæk og så 'årets filmmanuskript', der blev modtaget af Christian Torpe.

Som begrundelse for Bille Augusts sejr for 'bedste film' skriver Bodil-komiteen blandt andet:

"36 og 27. Så mange år er der gået, siden Bille August modtog sin første og sin anden Bodil.  Så man må sige, det er på tide, det sker igen!  I 2002 var han nomineret for den fine 'En sang for Martin' uden at vinde, men denne gang er der ingen tvivl."

"'Stille Hjerte' har vundet vores hjerter og Bille August har understreget, at han er en af vore helt store instruktører, når han som her rammer og holder sin egen tone rent," skriver komiteen videre.

Selvom 'Stille Hjerte' altså løb med opmærksomheden i aftes, så var der også plads til andre på scenen.

Blandt andet gik 'bedste mandlige hovedrolle' til Henrik Birch for sin rolle i ’Klumpfisken’, og Susanne Storm tog prisen for ’bedste kvindelige birolle’ efter sin medvirken i samme film.

Et internationalt indslag blev det også til, da dansk-amerikanske Viggo Mortensen modtog årets Æres-Bodil for sin imponerende karriere.

 Det var Ghita Nørby, som overrakte ham prisen, og de to kan snart ses i filmen 'Jauja'. Traileren får du nedenfor.