Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Jeg så Guds hånd

16:17 - 16. jan 2007

Jeg så Guds hånd Diego Maradona, Guds Hånd, fodbold

EFTER 21 års stilhed indrømmer linjevogteren, Bogdan Dotchev, der dømte VM-kvartfinalen i England 1986, at han så da "Guds hånd" skubbede bolden i mål. 

Diego Mardonas scoring med hånden sikrede Argentina sejren i den meget kontroversielle kamp. Det var en kamp hvor man så begge sider af Maradonas person. Selvom han lavede en utilgivelig brøler, retfærdiggjorde han sin status som fodboldhelgen, da han driblede gennem en halv bane og scorede på egen hånd... Dog uden at bruge hånden.

I sidste uge kritiserede den tunesiske dommer Ali Bin Nasser den bulgarske linjevogter, der ikke hejste flaget ved Maradonas ulovlige scoring. Det tog Dotchev meget personligt:

"Bin Nasser er en idiot, der egner sig bedre til at vogte kameler i ørkenen end til at lede en VM-kamp," brøler Dotchev.

Han forklarer hvorfor han ikke hejste flaget:

"Da dommeren havde godkendt målet, så kunne jeg ikke løfte flaget og sige, at målet ikke var i orden. Reglerne var anderledes den gang," lyder den bulgarske bortforklaring.

Den forklaring giver dog ikke meget mening, da der i 1986 ikke var nogen regel, der forbød en linjevogter, at modsige en dommerkendelse.

Kontroversen lever videre i bedste velgående.

Læs også   Mest populære