Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Kollega: Qvortrup ville slette tys tys-spor!

16:42 - 23. sep 2015

Kollega: Qvortrup ville slette tys tys-spor! qvortrup

Den tidligere Se og Hør-redaktør forsøgte at komme ud af fedtefadet, mener tidligere kollega.

Meget har været sagt og skrevet om Se og Hør-sagen, hvor journalister på bladet modtog ulovlige oplysninger fra en såkaldt tys tys-kilde, der var så meget på grænsen af det etisk forsvarlige, at man slet ikke kunne tale om det. Deraf navnet ‘tys tys’.

Kilden fodrede nemlig ugebladet med oplysninger ved at hugge kreditkort-informationer om kendisser fra Nets.

Den slags metoder vil de færreste naturligvis kædes sammen med – og slet ikke Se og Hørs daværende chefredaktør Henrik Qvortrup, der har gjort en del for bagatellisere sin rolle i sagen sidenhen.

Men flere spor peger på, at Qvortrup havde en mere fremtrædende rolle i sagen, end han selv vil stå ved.

Nu er en tidligere journalist på bladet nemlig fremme med beskyldninger mod sin tidligere chefredaktør. Han fortæller ifølge BT, at Qvortrup prøvede at ‘afstemme’ sin forklaring med hans ved at ringe til ham flere gange, da sagen var ved at blive interessant for medierne.

Henrik Qvortrup ville særligt gerne lægge afstand til et vigtigt møde med tys tys-kilden.

“Hans primære mission var at dobbelttjekke, om der var noget håndgribeligt bevis for mødet på hans kontor. Hvad var det nu lige, vi aftalte dengang? Var der nedfældet noget på skrift? Det var der ikke, svarede jeg, og det var han tydeligvis lettet over. Han afsluttede samtalen med at sige: ‘Vi er enige om, at det møde ikke har fundet sted?’ Det bekræftede jeg så. På det tidspunkt anede jeg ikke, om der kom en bog, og hvor hedt det ville blive. Dengang tænkte jeg, at det var i vores fælles interesse,” siger journalist Kasper Kopping til BT.

Han fortæller, at mødet er et af de mest voldsomme beviser for Qvortrups rolle i hele affæren.

“Det møde var vigtigt, fordi det beviser, at det ham, der ønskede at etablere et permanent samarbejde med kilden. Det var ham, der førte ordet og ham, der besluttede hvad aflønningen skulle være. Det er det møde, hvor han sætter sit aftryk på sagen. Han var ikke indover tys-tys-kilden i det daglige, så hvis han kunne snige sig udenom det møde, så var der ikke noget, der kunne inkriminere ham,« siger Kopping, som fortæller, at den frygtede og berygtede chefredaktør ringede til ham hele tre gange for at synkronisere forkaringer.

Henrik Qvortrup ønsker ikke selv at kommentere sagen, men har i stedet udsendt en meddelelse gennem sin advokat, hvor han siger, at han vil gøre alt for få opklaret hele sagen.Dagens Mening
Var det fortjent Sofie Lassen vandt Vild med dans?

Ja, helt sikkert
Nej, slet ikke
Ved ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?