Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Læge: Så slem er Bianchis skade!

10:02 - 08. okt 2014

Læge: Så slem er Bianchis skade! jules bianchi, formel 1

Dansk overlæge vurderer, at den forulykkede Formel 1-kører, Jules Bianchi, risikerer et liv som grøntsag.

To dage efter Jules Bianchis voldsomme uheld på Suzuka-banen i Japan, fortalte hans familie i en pressemeddelelse, at Formel 1-køreren lider af 'diffuse axonal injury'.

Og spørger man en læge, er den beskrivelse på ingen måde godt nyt, da det ikke er normalt, at man ser den så tidligt i forløbet.

Det mener overlæge Ole Davidsen, som er ekspert i hjerneskader ved Hospitalsenheden Horsens.

"Den tidlige information om 'diffuse axonal injury' tyder på en meget alvorlig hjerneskade med fatale konsekvenser for patientens fremtidige liv," lyder meldingen fra overlægen ifølge Ekstra Bladet, men han siger samtidigt, at det dog stadigvæk er meget tidligt at komme med en endelig dom.

Patienter med mild grad af 'diffuse axonal injury' kan stadigvæk få et meningsfyldt liv, mens mere voldsomme tilfælde af hjerneskaden ofte fører til koma eller et liv som grøntsag, da en stor del af hjernens forbindelser kan være blevet ødelagt.

"Han slipper nok ikke uden men. I bedste fald handler det om manglende koncentrationsbesvær og lidt nedsat intellekt, og i værste fald bliver patienten svært hjerneskadet," siger Ole Davidsen og tilføjer:

"Men det tyder umiddelbart på en svær hjerneskade, som får afgørende ændringer i patientens fremtidige liv."

Læs også   Mest populære