Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Mary tager over for Dronningen!

09:16 - 25. apr 2016

Mary tager over for Dronningen! Kronprinsesse Mary, kronprins Frederik, Dronning margrethe, prins henrik, kongehuset, statsbesøg, mexico

Mary tager over for Dronningen! Kronprinsesse Mary, kronprins Frederik, Dronning margrethe, prins henrik, kongehuset, statsbesøg, mexico
Det kongelige generationsskifte er begyndt efter, at Kronprinsesse Mary overtog en del af Dronningens opgaver sidste uge.

Et kongeligt generationsskifte er begyndt, da Kronprinsesse Mary elegant stod for den fornemme værtsrolle ved det mexikanske statsbesøg. 

Det tyder på, at det er blevet for meget for den 76-årige Dronning Margrethe, at repræsentere Danmark alene efter at prinsgemalen har trukket sig tilbage mod pensionen. Det begyndende generationsskifte i kongehuset var weekendens statsbesøg fra Mexico et godt bevis på.

Hele den kongelige familie var mødt op, da det mexikanske præsidentpar Enrique Peña Nieto og Angélica Rivera ankom til København i sidste uge. Ved tidligere statsbesøg har det været Dronningen, der har stået for den fornemme diplomatiske kontakt, men denne gang overlod hun størstedelen af opgaverne til Kronprinsesse Mary.

”I Danmark er der en meget stærk tradition for, at monarken bliver siddende, til han eller hun dør. Sådan er det ikke i nogle andre jobs, og derfor er det naturligt og nødvendigt, at man gradvist overlader flere opgaver til Kronprinsparret” fortalte kongehusekspert Lars Hovbakke.

Efter modtagelsen i lufthavnen og velkomsttalen ved gallataflet onsdag aften, trak Dronning Margrethe sig i baggrunden og overlod præsidentparret til Kronprinsparret.

”Den vigtiste forklaring er, at der er en lang tradition for – både i det danske og i andre europæiske kongehuse – at når Kronprinsparret er ved at være klar til at blive kongepar, er det naturligt, at de tager over” sagde kongehuseksperten.

På mest elegant vis og i stiletter overtog Kronprinsesse Mary derfor nogle af Dronningens opgaver og viste den mexikanske præsidentfrue rundt i København.

Kilde: HER&NU.

Se Kronprinsesse Mary, der er fortaler for ligestilling, tale ved Kvindernes Internationale kampdag.

Læs også   Mest populære
 


Dagens Mening
Var det fortjent Sofie Lassen vandt Vild med dans?

Ja, helt sikkert
Nej, slet ikke
Ved ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?