Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Ny storserie får snart premiere på DR!

17:18 - 02. okt 2014

Ny storserie får snart premiere på DR! dr, ole bornedal, sidse babett knudsen

Ny storserie får snart premiere på DR! dr, ole bornedal, sidse babett knudsen
Pilou Asbæk er blandt de medvirkende i '1864'.

Den 12. oktober har DRs nye seriesatsning '1864' premiere. Det episke krigsdrama er skrevet og instrueret af Ole Bornedal og byder på flere stjernebesatte roller.

Den første søndag i efterårsferien blænder DR1 op for den nye episke serie '1864', og som titlen antyder, så er der tale om en skildring af en ret så central del af danmarkshistorien — nemlig krigen i 1864.

I serien følger man de to brødre Laust (Jakob Oftebro) og Peter (Jens Sætter-Lassen), som vokser op under fattige kår i årene omkring midten af 1800-tallet.

På daværende tidspunkt er danskerne begejstrede oven på sejrene i Den 1. Slesvigske Krig fra 1848-50.

Danske politiske kræfter bliver efter succesen overmodige og går efter at indlemme Slesvig i det danske kongerige, hvilket mildest talt ikke er en populær beslutning hos flere af de europæiske stormagter — særligt tyskerne.

Som konsekvens starter den 2. Slesvigske Krig, og brødrene Laust og Peter melder sig i den forbindelse frivilligt til hæren.

En af de skelsættende historiske begivenheder, som også skildres i serien, er naturligvis, da tusindvis af unge danske soldater mister livet i mødet med den preussiske hær under slaget ved Dybbøl i 1864.

Seeren får adgang til den storslåede fortælling gennem en noget mere moderne ramme. Det er nemlig den unge Claudia, som 150 år senere finder en dagbog, der fortæller historien om blandt andre Peter og Laust.

Claudia har selv mistet sin storebror i krigen i Afghanistan, og dagbogen fanger hendes interesse, da den netop er fortællingen om tusindvis af unge mænd, som ofrede livet i en uforståelig og meningsløs krig.

"DR ønsker med '1864' at samle danskerne om et stort stykke danmarkshistorie, der har haft afgørende betydning for, hvem vi er som nation," skriver DR selv om serien og fortsætter:

"Vi håber, at dramaet om 1864 kan være med til at oplyse nye generationer om krigen og dens efterspil og betydning for os som nation, og samtidig bidrage til at sætte vores egen historie i perspektiv. Det gør Ole Bornedal med sin fortælling, der både er episk, historisk og poetisk."

På rollelisten figurerer blandt andre top-navne som Pilou Asbæk, Nicolas Bro, Sidse Babett Knudsen og Søren Malling, og det er altså ingen ringere end Ole Bornedal, som står bag seriens tilblivelse.

Han er således både forfatter og instruktør på '1864' og udtaler selv om værket:

"'1864' er ikke en krigsfilm. Men fortællingen om mennesker, et land og et folk, som dengang og i generationer efter blev præget af disse absurde politiske interesser, groteske forviklinger og menneskelige ofringer, der tilsammen satte sig i dette lands selvforståelse og sjæl."

Men for Bornedal handler serien om mere end danmarkshistorie og krig. De emner, der tages op, afspejler samtidigt en lang række mere personlige ting, som de fleste kan relatere til. Blandt andet om det at miste og om døden som sådan.

"'1864' er en fortælling om tid. Ikke kun om de 150 år der er gået — om de folk der døde og de folk der mistede — men også fortællingen om alle os andre. Om dagene der forsvinder — hver dag. Og om den tragiske skønhed der ligger i erkendelsen af — at vi alle skal lære at miste. Også os selv," siger Bornedal.

'1864' er på otte afsnit og vises i efteråret 2014. Første gang du kan se med, er den 12. oktober klokken 20.00.

Læs også   Mest populære
 


Dagens Mening
Hvem vinder Vild med dans?

Iben Hjejle
Sofie Lassen-Kahlke
Ved Ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?