Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Nyt reality-tv: Vind nyre!

15:21 - 29. maj 2007

Nyt reality-tv: Vind nyre! Reality-tv, donor, nyre

REALITY-TV har overgået sig selv i bizarre koncepter: nu skal syge patienter kæmpe om en nyre.


Hjernene bag udsendelser som 'Big Brother', 'Fear Factor' og 'Deal No Deal' er kommet på en ny genistreg: 'Det Store Donor Show'.

I showet skal tre nyrepatienter kæmpe om at vinde en dødssyg kvindes raske nyre, når hun dør - publikum kan stemme via SMS.

En talsmand forklarer, at showet skal sætte fokus på den store mangel på organdonorer i Holland - deltagerne i programmet har 33% chance for at få en nyre og ligger dermed langt over gennemsnittet på ventelisterne.

Programmet møder selvfølgelig en mur af kritik - programmet anklages for at misbruge ulykkelige menneskers desperate situation og for at være "et nyt lavpunkt" i evigt nedadgående spiral i reality-tv.

TV 2’s direktør, Per Mikael Jensen afviser over for P3-Nyhederne programmets koncept og betegner det som usmageligt, medens Jacob Mejlhede fra TV3 ikke på forhånd vil være totalt afvisende. Programmet er lavet for at ”være kontroversiel og skabe debat, og som sådan fungerer det,” mener TV3’s programdirektør, skriver tvnyt.dk.

Nogle roser dog programmet - bl.a. formanden for Dansk Nyreforening, Stig Hedegaard, der mener at programmet kan få flere folk til at melde sig som donorer.

Programmet går i luften på den hollandske tv-station BNN den 1. juni i prime-time.Dagens Mening
Var det fortjent Sofie Lassen vandt Vild med dans?

Ja, helt sikkert
Nej, slet ikke
Ved ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?