Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Øget spænding: Vild ændring i Eurovision-regler!

16:55 - 18. feb 2016

Øget spænding: Vild ændring i Eurovision-regler! melodi grand prix, eurovision, dr

Organisationen bag musikkonkurrencen afslører i dag, at afstemningsreglerne bliver ændret.

Organisationen bag Eurovision Song Contest, EBU, har i dag meddelt, at der sker fundamentale ændringer med afstemningsreglerne og pointsystemet ved verdens største musikkonkurrence.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

Det nuværende regler, som har været gældende siden 1975, beskrev blandt andet, hvordan seernes og juryens stemmer skulle lægges sammen til en fælles point-sum, men det skal der nu ændres på.

Når næste udgave af Eurovisionen løber af stablen i Stockholm i maj, får seerne nemlig deres helt eget pointsystem, som er uafhængigt af juryens stemmer.

"Der er nu mere grund end nogensinde til at stemme i 'Eurovision Song Contest'. Det nye afstemningssystem betyder, at den sang, som er mest populær blandt folket, vil få 12 point, uanset hvordan juryen har stemt," forklarer EBU-formand Jon Ola Sand til eurovision.tv.

Ifølge formanden vil det nye system gøre konkurrencen endnu mere spændende.

"Denne nye måde at præsentere stemmerne på, er et stort skridt fremad, både imod at skabe et bedre tv-show og samtidig en mere spændende konkurrence," siger han.

Ændringerne betyder, at juryen først uddeler fra et til 12, hvorefter seernes stemmer omregnes til point fra et til 12. Vinderne af det danske Grand Prix, Lighthouse X, skal altså for alvor sørge for at appellere til de europæiske befolkninger.

Læs også   Mest populære
 


Dagens Mening
Var det fortjent Sofie Lassen vandt Vild med dans?

Ja, helt sikkert
Nej, slet ikke
Ved ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?