Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Prins Henrik opgiver sin titel!

15:56 - 14. apr 2016

Prins Henrik opgiver sin titel! prins henrik, prinsgemal, titel, kongehuset

Prins Henrik opgiver sin titel! prins henrik, prinsgemal, titel, kongehuset
Prins Henrik opgiver titlen som prinsgemal i forbindelse med hans pensionering.

Drømmen om titlen som konge er for endeligt brast og prins Henrik nedgraderer sig nu fra titlen som prinsgemal.

Prins Henrik opgiver langt om længe drømmen om, at blive tiltalt som konge og træder i forbindelse med hans pensionering et trin ned ad titel-rangstien. Titlen som prinsgemal hører nu fortiden til for prins Henrik, der ellers selv fik netop samme titel indført i sin tid for, at markere forskellen mellem ham og de yngre prinser i den royale familie.

”Nu hvor han har opgivet at blive addresseret som konge og har sagt, at han ikke vil deltage i ret mange arrangementer mere, er det nok meget naturligt, at man addrasserer ham på en anden måde end før” siger kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen til BT.

Degraderingen kommer som en overraskelse efter, at Prins Henrik i 2002 gav udtryk for, at han følte sig ydmyget og sat til side i det danske samfund.

”I mange år har jeg været nummer to i Danmark. Det er en rolle, jeg er tilfreds med, men jeg vil ikke pludselig efter så mange år i Danmark se mig degraderet til nummer tre, som en slags ligegyldig vedhæng” sagde prins Henrik dengang til BT.

Grunden til at prins Henrik har valgt at afskrive sig titlen som prinsgemal og vende tilbage til titlen som prins, hænger sammen med at prins Henrik nu kun i begrænset omfang står ved dronningens side til arrangementer.

”Hans Kongelige højhed Prins Henrik har i forlængelse af sin pension selv ønsket at ændre sin titel til prins Henrik. Det har han gjort ud fra, at han synes, det passer bedre til hans nuværende situation som pensionist”

”Prinsgemalen var en titel, prins Henrik selv tog, og det var hans egen beslutning at få en titel, der afspejlede den rolle, han havde i forhold til sin hustru, men som også afspejlede, hvad man gjorde i andre europæiske kongehuse. Nu har han i forlængelse af sin pension ønsket at være prins Henrik igen, fordi det er mindre formelt” bekræfter hoffets kommunikationschef, Lene Balleby, til BT.

Kilde: BT

Læs også   Mest populære
 


Dagens Mening
Hvem vinder Vild med dans?

Iben Hjejle
Sofie Lassen-Kahlke
Ved Ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?