Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Prins Henrik piver: Jeg vil være konge!

10:16 - 19. feb 2015

Prins Henrik piver: Jeg vil være konge! prins henrik, dronning margrethe, kongehuset

Prins Henrik piver: Jeg vil være konge! prins henrik, dronning margrethe, kongehuset
Prins Henrik føler stadig, at han står i skyggen af dronningen.

Prinsgemalen er stadigvæk ikke tilfreds med at stå i skyggen af sin kone.

Han har tidligere brokket sig over sin status i kongehuset, og nu har Prins Henrik endnu engang hældt bærme ud offentligt.

Det skriver Ekstra Bladet.

Særligt manglen på titlen som konge fylder for den 80-årige prins, hvilket han gav udtryk for i går, da regentparret talte med den hollandske presse.

"Hvorfor skal jeg være under min kone? Hvorfor?" lød det pludseligt fra en frustreret Henrik, da dronningen havde udtalt sig om terrorangrebet i København.

"Hvorfor skal Danmark kopiere England og ikke kopiere Spanien eller Skotland? Dronningerne af Skotland har gjort deres mænd til konger," fortsatte prinsgemalen ved pressemødet.

Margrethe var tydeligvis en smule beklemt ved situationen, og hun forsøgte da også at stoppe manden. Men Henrik var tilsyneladende stålsat, og holdningerne var da også ekkoer af tidligere udtalelser.

I 2007 argumenterede han således på samme vis overfor det franske ugeblad Point de Vue.

"Jeg kaster mig fortsat entusiastisk ud i opgaven, men den indbyggede mangel på ligeret er det sværeste at klare. Offentligheden er tilbøjelig til kun at anerkende dronningen. Således bliver parforholdet skævt, ikke privat, men i offentlighedens øjne," lød det dengang fra Henrik.

Læs også   Mest populære