Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Radiovært: Reality-stjerner er slaver!

12:53 - 02. aug 2015

Radiovært: Reality-stjerner er slaver! reality, ditte okman

Radiovært: Reality-stjerner er slaver! reality, ditte okman
Gustav er en af de få reality-stjerner, som kan leve af jobbet.

På overfladen er alt glitter. Men bag kulissen arbejder reality-deltagere under slavelignende forhold, mener Ditte Okman.

Der er fest, kulørte drinks og lækre strande i realityprogrammer som Paradise Hotel. Men bag facaden arbejder de unge mennesker, som deltagere i reality-shows under uværdige forhold. Det mener Ditte Okman, som anmelder tv for Ekstra Bladet og er vært for gossip-programmet ‘Det, vi taler om’ på Radio 24 Syv.

“Det er mærkeligt, at lydmænd, lysmænd, kamerafolk, runnere og tilrettelæggere – alle andre omkring en produktion – skal have penge. Lige med undtagelse af de mennesker, der rent faktisk leverer underholdningsvaren. Jeg forstår godt, der kan være en pengepræmie forbundet med formater som ‘Robinson Ekspeditionen’ eller ‘Paradise Hotel’. Men sådan som man laver reality-TV i dag, så er det for det første instrueret virkelighed. Dernæst er det virkeligt hårdt arbejde,” siger Ditte Okman ifølge BT.

Ditte Okman mener ligeledes, at mange reality-deltagere skal leve op til kontrakter med vanvittige klausuler.

“For ordentlighedens skyld er det da underligt, at folk ikke får et dags- eller ugehonorar. Jeg fik engang tilsendt en kontrakt på en deltager i programmet ‘Et ton cash’. Hun havde fået tilbudt 5.000 kr. for en uges TV-optagelser. Det syntes hun måske ikke var vildt meget, men hun var tilbøjelig til at sige ja, fordi hun gerne ville være med i programmet. I kontrakten stod der til gengæld, at hun skulle være til rådighed 24 timer i døgnet, og hvis hun blev smidt ud allerede efter en uge, skulle hun efterfølgende også stå til rådighed, for det kunne være, de fik lyst til at kaste hende ind i programmet igen, afhængigt af hvordan det udviklede sig. Men det værste, der står i kontrakterne er, at deltagerne ikke må arbejde for andre end f.eks. TV3 i eksempelvis 12 måneder. De bliver bundet i noget, der minder om en slavekontrakt,” konkluderer Ditte Okman.

BT fortæller ligeledes i artiklen, at der i Frankrig er afsagt en dom, som sikrer reality-stjernerne en ordentlig hyre.

Læs også   Mest populære
 


Dagens Mening
Kommer Danmark med til VM i Rusland 2018?

Ja, helt sikkert
Måske
Nej, det sker ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?