Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Roskilde nu en B-festival!

17:16 - 03. sep 2014

Roskilde nu en B-festival! roskilde festival

Roskilde nu en B-festival! roskilde festival
Et af de større navne på årets Roskilde-plakat var 'The Rolling Stones'.

Det er en tydelig erkendelse af nederlag, at Roskilde Festival nu vælger at ændre tidspunktet for musikkens afvikling.

Dagens historiske beslutning om at droppe søndag som sidste dag for Roskilde Festival, kan næsten kun tolkes som et tegn på svære tider for den ellers anerkendte kulturinstitution. Det skriver Ekstra Bladet.

"Vi har oplevet, vi må give afkald på nogle rigtig attraktive kunstnere, fordi mange af de store internationale festivaler typisk ligger i weekenderne og derfor har bud efter kunstnere på de samme tidspunkter. Ved at bringe onsdagen i spil får vi en række bookingmæssige fordele, som vores publikum vil nyde godt af i fremtiden," siger Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén.

Udtalelsen tyder på, at organisationen bag ikke længere ser begivenheden som en del af den europæiske festivalelite og altså aktivt forsøger at forholde sig til den problemstilling.

Roskilde begrunder samtidigt flytningen med, at en afslutning lørdag aften vil gøre det nemmere at holde på de tømmermændsplagede festivalgæster. Hidtil har mange nemlig valgt at drage hjemad allerede søndag formiddag, hvorved de altså er gået glip af det typiske musikalske klimaks hen på aftenen.

Trods ændringen er der dog stadigvæk grund til bekymrede miner hos festivalarrangørerne. Nyheden om at Roskilde Festival 2015 vil foregå fra onsdag til lørdag, kommer nemlig kun et par dage efter, at Anker Boye, Odenses borgmester, bekræftede planerne om en ny, stor festival i det fynske.

Det sker i form af den Odense-baserede Tinderbox Festival, der for første gang løber af stablen næste år i samme juni-weekend, som Roskildes campingplads åbner.

Dermed er det altså ikke kun den internationale konkurrence, men også den nationale, der er skærpet for Roskilde Festival.Dagens Mening
Hvem vinder Vild med dans?

Iben Hjejle
Sofie Lassen-Kahlke
Daniel Svensson

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?