Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Sådan undgår du sort skærm i februar!

16:38 - 23. jan 2016

Sådan undgår du sort skærm i februar! analog tv, Yousee

Sådan undgår du sort skærm i februar! analog tv, Yousee
Yousee holder 'store lukkedag' for det analoge signal den 9. februar.

Yousee lukker ned for det analoge signal den 9. februar. Se hvad det betyder for dig.

Yousee og alle landets store tv-udbydere er blevet godt og grundigt trætte af det analoge signal. Derfor bliver signalet nu udfaset til fordel for det digitale signal. Og det kan betyde, at du skal ud og investere i et nyt tv. Mellem 40.000 og 80.000 danskere har nemlig stadig et analogt tv, viser Yousees opgørelse.

Men inden du farer ud på indkøb, er det en god idé at tjekke dit tv en ekstra gang. Det forklarer René Brøchner fra Yousee til BT.

“Der er mange personer, som har et tv, der sagtens kan køre digitale kanaler, men som har søgt analoge kanaler frem, da de installerede dem på deres tv. Derfor skal man som det første tjekke, om ens tv er indstillet korrekt. Man skal søge efter digitale kanaler på sit tv. Og kan man ikke finde ud af det, så kan man gå ind på yousee.dk/tvtesten, og se om den tv-model, man har, kan modtage digital tv. Og hvis dit tv kan det, så bør der ikke være problemer,” siger han.

Talsmanden oplyser dog, at man kan købe eller leje en digital modtagerboks, hvis man absolut ikke vil af med sin gamle trofaste, analoge flimrekasse.

Men gør man intet, så betyder det altså en sort skærm fra den 9. februar.

“Hvis du har et tv, som ikke kan tage digitalt signal, så vil dit tv være helt sort. Du vil ikke kunne se en eneste kanal og det gælder også for DR. Staten har slukket for det analoge signal,” slår René Brøchner fast over for BT.

 Dagens Mening
Var det fortjent Sofie Lassen vandt Vild med dans?

Ja, helt sikkert
Nej, slet ikke
Ved ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?