Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Se den første dansker i rummet på DR!

10:03 - 25. aug 2015

Se den første dansker i rummet på DR! dr, andreas mogensen, rumfart

Se den første dansker i rummet på DR! dr, andreas mogensen, rumfart
Den 2. september klokken 20.30 på DR3 undersøger de to DR3-værter Petra Nagel og Jasper Ritz på egen krop, hvad man bliver udsat for under uddannelsen som astronaut.

Den 2. september skrives der Danmarkshistorie, når Andreas Mogensen bliver den første dansker i rummet. DR lader dig komme helt tæt på.

Flere års planlægning og træning kulminerer onsdag den 2. september, når 38-årige Andreas Mogensen bliver den første dansker i rummet.

DR tager dig med på hele turen, der går til den internationale rumstation ISS, hvor Andreas sammen med et par kolleger i ti dage skal udføre diverse forsøg.

Blandt andet sender sender DR2 live fra klokken 6.00-15.30 på opsendelsesdagen, mens dr.dk i døgndrift holder dig opdateret under missionen. Den 5. september ringer danskeren hjem, hvilket også transmitteres direkte - denne gang på DR1 klokken 18.55.

Udover den tætte dækning af Andreas' mission vil man også kunne blive klogere på rumfart og astronauter som sådan via en række programmer på DR1 og DR3 fra og med den 30. august.

”Det med at rejse ud i rummet er for mange nok lidt spændende og mystisk; især når det er en dansker, det drejer sig om. Vi forsøger at folde det hele ud og give danskerne en mulighed for at se, hvordan det hele foregår før, under og efter det sker, mens vi bliver klogere på, hvad missionen betyder for forskningen og for Danmark," fortæller Anders Thomsen, der er dokumentarredaktør på DR1, og fortsætter:

"Det er en helt enestående mulighed for at lære mere om rummet og rumfart, hvad enten man er interesseret i astronauternes arbejde eller i de informationer og resultater, de finder på missionerne."Dagens Mening
Hvem vinder Vild med dans?

Iben Hjejle
Sofie Lassen-Kahlke
Ved Ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?