Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Skandale-ramte Eurovision skydes i gang!

13:30 - 09. maj 2016

Skandale-ramte Eurovision skydes i gang! Lighthouse X, Eurovision

Skandale-ramte Eurovision skydes i gang! Lighthouse X, Eurovision
Polens bidrag kommer i år fra Michal Szpak - Polens svar på Conchita Wurst?

I den næste uges tid vil Eurovision finde sted i Stockholm, men en række skandaler har allerede ramt sangkonkurrencen.

Først blev Rumænien smidt ud af konkurrencen for ikke at have betalt sin regning for deltagelse. Senere fik den norske deltager Agnete Johnsen et psykisk nedbrud, og nu er hun gået i flyverskjul, kort før hun er ment til at skulle på scenen i semifinalen torsdag aften.

Og så er der værtslandet Sverige, som har været nødt til at droppe en beslutning, der ville forbyde brugen af konfetti på scenen, samt et kontroversielt flagforbud der ville betyde, at blandt andet det walisiske og samiske flag var ulovlige ved showet.

Et medlem af den svenske fagjury er desuden blevet diskvalificeret, fordi hun på tv udtalte sig om sangene. 

Som om det ikke var nok, er der også et par af de deltagende sange der har skabt røre. I konkurrencen, hvor der ellers tages kraftigt afstand til alt, der kan tolkes politisk, er der i år blevet godkendt to sange, som menes at have politiske budskaber.

Det er Ukraine der stiller op med sangen ”1944”, der handler om Krim-tatarernes deportation til Centralasien – noget, der stadig skaber splid mellem Ukraine og nabolandet Rusland.

Og så er der de bosnisk-hercegovinske deltagere, som vil have et pigtrådshegn med på scenen til deres sangbidrag, ”Ljubav Je” – som på dansk betyder ”Kærlighed er”.

Men de danske drenge fra Lighthouse X holder hovederne kolde, og prøver at lade være med at koncentrere sig for meget om de skandaler og problemer der finder vej til medierne. 

- Det fylder meget lidt for os. Vi er usandsynligt dårligt oplyste om det, for vi prøver at gå lidt uden om det, siger Søren Bregendal, som danner gruppen sammen med Martin Skriver og Johannes Nymark.

Drengene prøver at sprede budskabet om næstekærlighed med sangen ”Soldiers of Love”, som på torsdag skal opføres til semifinalen, i et forsøg på at sikre en finaleplads.

1. semifinale vises på DR1 i morgen kl.21.

Hør det danske Eurovision-bidrag her

Læs også   Mest populære
 


Dagens Mening
Var det fortjent Sofie Lassen vandt Vild med dans?

Ja, helt sikkert
Nej, slet ikke
Ved ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?