Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Smag på Norden - med Claus Meyer !

13:35 - 20. mar 2011

Smag på Norden - med Claus Meyer ! Smag på Norden,Claus Meyer,

I en ny serie om mad på DR1 tager kokken Claus Meyer på en kulinarisk rejse i Norden på jagt efter det særlige nordiske.
Han begynder i en af Danmarks ældste byer, Ribe, for at udforske, hvad vi kan lære af vikingerne.

Smag på Danmark
Her er stadig masser af spiselige urter og skaldyr, som er gratis, friske og lige til at høste. Vadehavets bløde havbund har til alle tider brødfødt den lokale befolkning, og vi får noget af landets mest smagfulde kød, når køer og lam græsser på de næringsrige enge. Prøv rå knivmuslinger, smoothie på havtorn, langtidsstegt vadehavsokse og til dessert grød med bær.

Havsmag
I andet afsnit interesserer Meyer sig for havet omkring os for at finde ud af, hvorfor nordiske fisk og skalddyr kan have en helt særegen smag. Turen går til Lofoten for at opleve det traditionelle torskefiskeri og tørfiskproduktion, til hellefiskeri på hundeslæde på Isfjorden i Grønland og til krebsefangst på Færøerne.

Vildt og velsmagende
Den nordiske natur har masser at byde på af både vildt og urter. I det tredje program tager Meyer os med på elgjagt i Jämtland, på trøffeljagt på Gotland og endelig skal der høstes æbler i Hardanger. Undervejs laver han svampesandwich med kantareller og marineret elgfilet. Han spiser røget bjørn og vi møder et par i Seljord, der forsøger sig med vin af norske fjeldbær.

Fra jord til bord
I det fjerde program ser vi nærmere på alt som vokser i jorden og havner på vore spiseborde. Claus Meyer besøger Hardanger og smager helt fantastiske æbler, og tilbereder en cremet råkostsalat og æblepizza med skovsyre.
Vi skal også til Gotland og få svar på hvorfor grønsagerne måske er de bedste i hele norden og et smut forbi Københavns universitet, der opbevarer gamle nordiske frugtsorter i en helt speciel genbank.

Tam mad
Når tamme dyr smager af noget. Det gør de i Gotland, hvor fårene lever af den smukke svenske flora og bliver forkælet med økologiske grøntsager og hø om vinteren. Husdyrene, og den mad som kommer fra dem er i fokus, når vi sammen med Meyer møder Gotlandsfår og køer med glimt i øjet i det smukke Sverige. Claus laver langtidsstegt lammelår med persillerodspure og æblesalat. På vestkysten af Norge bliver der produceret de lækreste lammekøller kaldet fenalår og i Sverige besøger vi en osteproduktion, der laver skøn gedeost, som indgår i måltidet; byg-otto med grønkål og gedeost.

Smukt og svævende
I sjette og sidste program, ser Claus Meyer på grundlaget for vor civilisation - korn. Han er i Danmark og introducerer os for gamle kornsorter som svedig rug, hvid emmer og spelt. Den ældste brug af korn til mad er grøden. Claus tilbereder stegt grød med pølser og rødløgskompot og besøger et bageri som er specialiceret i gamle kornsorter og et bryggeri, som har egen kornproduktion og laver øl med honning og birketræ.

- Denne udforskning af de nordiske landskaber - råvarerne og mødet med menneskerne - har givet mig nogle af de fineste madoplevelser i mit liv. Vores muligheder for at skabe en smukkere madkultur sammen er endeløs. Jeg håber at det kan ses, siger Claus Meyer.

Smag på Norden er en serie på seks programmer som sendes på DR1 hver onsdag kl 20.30, første gang den 23. marts.

Læs også   Mest populære
 


Dagens mening
Er Den anden verden for uhyggelig?

Ja, helt sikkert
Måske
Nej, slet ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?