Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Tom K i diesel bil til Le Mans

15:35 - 13. dec 2005

Tom K i diesel bil til Le Mans Tom kristensen, le mans,

Den danske racerkører Tom Kristensen sad tirsdag bag rattet, da Audi i Pa­ris præsenterede en åben racer med en dieselmotor under hjelmen.

Efter planen stiller Audi op næste år i det klassiske 24-timers løb med die­selbilen R10, og sker det bliver det tyske team det første til at stille med en dieselbil i Le Mans. R10 er ud­styret med en V12 biturbo-motor, der kan præstere mere end 650 hestekræf­ter, oplyses det fra Audi.

"For os kørere bliver det en helt ny verden. Normalt skifter vi gear efter lyden, men det kan vi ikke med den nye dieselracer. Vi ved heller ikke endnu, hvordan vi står i forhold til konkurrenterne på ren speed, men i de kommende måneder skal vi teste meget, inden bilen får debut i 12-timers-løbet på Sebring i midten af marts," oplyser Tom Kristensen, og Audis sportschef Wolfgang Ullrich er enig med ham i den vurdering.

"R10-projektet er den største udfor­dring Audi Sport har stået overfor. Vi er de første til at udnytte TDI-tekno­logien til grænsen i racerløb," siger sportschef Wolfgang Ullrich.

Læs også   Mest populære