Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Trodsig Bornedal laver film om 1864!

17:29 - 13. dec 2014

Trodsig Bornedal laver film om 1864! 1864, ole bornedal, dr

Instruktøren bag DR's stort anlagte og voldsomt omdiskuterede satsning '1864' er lige nu i færd med at klippe serien om til en filmversion.

Kritikken haglede ned over serien '1864' og manden bag, Ole Bornedal, men alligevel er instruktøren nu gået i gang med at lave råmaterialet om til en film.

Det skriver Ekstra Bladet.

"Ja, der kommer en film. Jeg ved ikke hvornår - muligvis i det nye år, og vi sidder og klipper den lige nu," fortæller Ole Bornedal i forbindelse med 'The Talk', som er et månedligt arrangement, der afholdes hos Brødrene Price.

Selvom mange har gættet på, at den udskældte instruktør formentligt ville få svært ved at finde en distributør til den kommende film, så er det element dog også allerede på plads.

"Ja, det er SF-Film, som kommer til at køre med den film, jeg laver ud af mit '1864'-materiale," siger Bornedal, som stadigvæk afviser den kritik, mange har haft i forhold til seriens historiske detaljer.

"Kritikere har ment, at der var en masse historisk ukorrekt i tv-serien. Men lad mig slå fast, at det eneste, der ikke holder vand historisk, er forholdet imellem Monrad og Fru Heiberg. Det er noget, vi har fundet på. Fru Heiberg havde i virkeligheden et forhold til en af Monrads nærmeste, A. F. Krieger, så fruen spillede med på sidelinjen," forklarer instruktøren og fortsætter:

"I en film forstørres virkeligheden. Man anlægger en vinkel, og sandheden har mange ansigter. Men en film er ikke et foredrag fra en forpulet professor, der skal have solgt en bog."

I forbindelse med '1864'-serien har flere kritikere også lagt vægt på, at værket mest af alt fremstod som en alt for lang film. Måske det kommende, sammenklippede format derfor falder i fleres smag?

Læs også   Mest populære
 


Dagens Mening
Var det fortjent Sofie Lassen vandt Vild med dans?

Ja, helt sikkert
Nej, slet ikke
Ved ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?