Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Tv-julekalendere: Her er overblikket!

10:29 - 29. nov 2014

Tv-julekalendere: Her er overblikket! jul, julekalender, pyrus, dr, tv 2

Tv-julekalendere: Her er overblikket! jul, julekalender, pyrus, dr, tv 2
Den står på gensyn med Pyrus og Kandis i årets julekalender på TV 2.

Vi er kun et par dage fra den 1. december, og som sædvanlig betyder den dato også starten på en lang række forskellige julekalendere på tv.

Det kan efterhånden være svært at holde styr på tv-kanalernes mange julekalender-tilbud, så her får du Ekstra Bladets overblik.

 

DR1 disker op med et nymodens take på genren

Hvor der på DR1 i denne omgang ikke er blevet plads til nisser, er der til gengæld masser af både moderne familieproblematikker og tidsrejser.

Julekalenderen 'Tidsrejsen' følger således Sofie, hvis forældre er blevet skilt. Nu er hendes største ønske, at familien skal finde sammen igen, så de kan nyde julen, som de plejede at gøre det.

 Da Sofie får en såkaldt gyro af sin farfar, bliver hun pludselig i stand til at rejse tilbage i tiden og ændre på det allerede skete. Men den slags kommer naturligvis ikke uden masser af store udfordringer og farlige konsekvenser.

 I rollen som Sofie ses Bebiane Kreutzmann, der blandt andet er kendt fra TV 2-serien 'Lærkevej'.
Du kan følge med i 'Tidsrejsen' hver dag frem til jul klokken 19.30 på DR1 og 20.30 på DR Ultra.

 

TV 2 vender tilbage med en gammel kending

Den står på gensyn med nyklassikeren 'Pyrus - Alletiders julemand', når man tænder for TV 2 i løbet af julemåneden.

 Rigsarkiv-nisserne Pyrus, Kandis og Gyldengrød er omdrejningspunktet i julekalenderen, der første gang blev sendt i 1997, og her er som bekendt underholdning til både børn og voksne.

 Pyrus giver ved et uheld julemanden hukommelsestab, og for at rette op på skaden — og redde julen — må nisserne ud på en lang række rejser til forskellige episoder op gennem verdenshistorien.

 'Pyrus - Alletiders julemand' sendes fra den 1.-24. december klokken 20.00 på TV 2.

 

DR2 kører gangsterstilen

Man kan forvente masser af ungdommelig attitude i DR2's 'Yallahrup Færgeby', der første gang rullede over skærmen i 2007.

 I den omdiskuterede julekalender følger vi to drenge, vennerne Ali og Hassan, som vil være 'ornli' syge gangsters'. Til dels fordi Ali kæmper med at være noget sent udviklet i forhold til sin alder, er det dog nemmere sagt end gjort.

I Alis kamp for at sætte sig i respekt over for blandt andet pigebanden 'Crazy Girls' står den derfor på eventyr ud i både stoffer, gambling, sex og vold.

Julekalenderen vises på DR2 fra den 1.-30. december klokken 23.00. De hele 30 afsnit skyldes, at 'Yallahrup Færgeby' oprindeligt var lavet som en ramadankalender.

 

Masser af underholdning til de små på DR Ramasjang

På Ramasjang kan de mindste glæde sig til et trekløver af hyggelige juleprogrammer.

Allerede klokken 17.00 toner Sebastian Klein frem på skærmen i 'Sebastians jul', hvor værten blandt andet fortæller om bondegårdsdyr og gamle juletraditioner. 

Herefter står den så på julekalender-klassikeren 'Jullerup Færgeby', der handler om børnene Anton, Kaja og Knud, som bor tæt på den lille havneby Jullerup Færgeby. Sammen med vennerne inde fra byen begiver de sig i løbet af julemåneden blandt andet på en spændende skattejagt.

Rosinen i pølseenden er programmet 'Den lille julemand', hvori julemanden forbereder sig på pension og i den forbindelse skal finde sig en afløser.

DR Ramasjang sender 'Sebastians jul' hver dag klokken 17.00, 'Jullerup Færgeby' klokken 17.10, og 'Den lille julemand' klokken 18.00.

 

Stor variation på DR Ultra

DR Ultra byder ligeledes på tre gange juleunderholdning hver dag. Her sker det fra klokken 19.00 til 19.30, og starter med Sofie Linde og Bubber i 'Sofie og Bubbers jul'. I løbet af deres daglige fem minutter sælger værterne hjemmelavede gaver, får besøg af kendte gæster og meget mere.

Dernæst står den på 'Store Nørdernes Julekalender'. Som sædvanligt i 'Store Nørd'-regi er der masser af fart over feltet med en masse spændende eksperimenter — i denne sammenhæng naturligvis med julen som tema.

De daglige juleprogrammer på Ramasjang afrundes med 'Pingvinerne fra Madagascar', hvor man kan følge med i pingvinernes eventyr i New Yorks Zoologiske Have.

Sofie og Bubber indtager skærmen klokken 19.00, 'Store Nørdernes Julekalender' klokken 19.05, og 'Pingvinerne fra Madagascar' fra klokken 19.15 på DR Ultra. Hvis man herefter ikke har fået nok, så kan man blot skifte over på DR1, hvor 'Tidsrejsen' som sagt vises fra klokken 19.30.

 

Hjernevrideri for alle pengene på DR3

Bevæger man sig i løbet af december over på DR3, så får man et noget specielt take på en julekalender.

Her står Jan Hellesøe, som er kendt fra programmet 'Fuckr med dn hjrne', nemlig klar med endnu mere psykologisk manipulation. Det sker i det fem minutter lange program 'fuckr med dn jul'.

Julekalenderen foregår i en forladt kirke, og Hellesøe får flere kendte gæster på besøg — blandt andre Thomas Skov, Suzanne Bjerrehus, Sofie Lassen Kahlke, Mia Lyhne og Tobias Dybvad.

'Fuckr med dn jul' sendes på DR3 fra den 1.-24. december klokken 19.00.

Læs også   Mest populære
 


Dagens Mening
Hvem vinder Vild med dans?

Iben Hjejle
Sofie Lassen-Kahlke
Ved Ikke

Del på Facebook


TV Menu TVguide.dk Information RSS Min TVGuide
 HD TV
 Film i dag
 Sport i dag
 TV nu
 Hjælp
 Om TVguide.dk
 Kontakt os
 Annoncering & Medieinformation

  Film

  Nyheder

  TVnu
  Log ind
  Opret bruger
  Glemt password?