Tv NU Film I dag Sport I dag Top Tv Digital TV Hd TV

Verdens første cyborg i Danmark!

12:51 - 02. aug 2015

Verdens første cyborg i Danmark!  science fiction

Mand med antenne indbygget i kraniet kan ‘høre’ farver.

Det lyder som noget fra en science fiction-film, men den er god nok. Neil Harbisson er en vaskeægte cyborg. Den britiske mand har nemlig fået indopereret en antenne i kraniet.

Antennen gør, at han kan 'høre' farver. Neil Harbisson er nemlig farveblind og har derfor fået ‘installeret’ den opsigtsvækkende antenne. Antennen oversætter farver til forskellige lyde for ham.  Det fortæller han ved festivalen Trailerpark I/O, som foregår i København.

“Sådan her lyder grøn,” siger Neil Harbisson til DR’s udsendte reporter og holder et mintfarvet kort op foran antennen.

Det var ikke let at finde en læge, som ville indoperere antennen. 33-årige Harbisoon måtte søge vidt og bredt, før det lykkedes ham at finde en spanske læge, som ville foretage det ulovlige indgreb. Nu kæmper han for at andre, der gerne vil forbedre deres naturlige krop, kan få lov til at indoperere teknologi og på den måde få nye sanser.

“Jeg ville ikke bruge teknologi, jeg ville blive til teknologi, og jeg kunne kun blive en cyborg ved at få indopereret antennen i mit hoved. Det er mere behageligt end at bruge teknologi. Nu er jeg teknologi,” forklarer den 33-årige cyborg.

Se indslaget nedenfor, hvor Neil Harbisson forklarer om livet som halvt menneske, halvt robot.