Serie fra 2011
Genre: | Dokumentar |
---|---|
Tilføjet: | 30/1 2022 |
MasterChef er tilbage! Og vi begynder med auditions. Den rutinerede dommerkvartet sidder klar til at udspørge, smage og bedømme deltagerne, når de enkeltvis skal ind og præsentere deres ret.
Der er fart over feltet, når MasterChefs anden auditiondag sættes i gang. Følelserne sidder helt uden på tøjet,, når der skal dele hvide og grå forklæder ud til dem, der imponerer mest.
En ny håndfuld amatørkokke er klar til at tage udfordringen op. Med bare én ret skal aspiranterne overbevise dommerne om, at de fortjener en plads i MasterChef-eventyret.
Det er sidste dag i auditionugen. Hvem bliver de sidste, der kommer med videre i MasterChef. Dommerne har store forventninger, og de glæder sig til at uddele forklæder til deltagere, der imponerer.
Årets bootcamp skydes i gang med en masterclass i krydderurter af Jesper Koch. 9 deltagere kommer ind i køkkenet, 5 i hvide forklæder og 4 i grå forklæder. Tre går videre i kampen om trofæet.
Temaet er fjerkræ, og efter en lærerig masterclass med Thomas Castberg, skal deltagerne lave en fri ret med kylling, der sender dem videre i konkurrencen.
Fire deltagere får chancen for at vinde et hvidt forklæde, og dermed fortsætte jagten mod at blive Masterchef 2024. Dak Wichangoen står for dagens masterclass, og temaet er fritering.
Omdrejningspunktet for dagen er fisk, og hvem er bedre end Jakob Mielcke til give en masterclass i netop det. Herefter bliver de fire deltagere testet i en fri ret med makrel.
Spændingen er høj, da et nyt hold deltagere indtager MasterChef-køkkenet. De håbefulde aspiranter dypper først tæerne i vandet med en vaskeægte klassiker – en wienersnitzel.
Piskeriset kommer i den grad på overarbejde i dagens afsnit af MasteChef, hvor der er fuldt fokus på saucer. Deltagerne skal præsentere dommerne for deres favoritsauce.
Gårsdagens tre vindere tørner sammen til en ‘vinderdag’, hvor deltagerne skal imponere dommerne i både det søde og det salte køkken, men hvordan undgår man, at det går i kage, når temaet er kartofler?
I én krydret episode af Masterchef bliver deltagerne udfordret i det indiske køkken. Med duften af eksotiske krydderier i luften kæmpes der om at imponere dommerne med autentiske retter.
Jesper og Mielcke afslører hemmelighederne bag de perfekte rodfrugter. Efterfølgende skal deltagerne bruge deres ny-tilegnede viden, når de kæmper om en helt speciel præmie.
Der er meget, der kan gå i fisk, når deltagernes færdigheder og teknikker bliver testet i fish and chips. Vi bliver under vandets overflade i dagens eliminering, når dommerne har taget rødspætte med.
Hurraaaa! Det er festdag i Masterchef-køkkenet, hvor der kæmpes om en fordel til i morgen. Aspiranterne skal imponere dommerne med en ret, som de er vant til at fejre andre med.
Deltagerne får frie hænder til at kreere lige præcis den ret, de drømmer om. Men dommerne har en overraskelse med i ærmet, som vil ryste deltagerne. Kan fordelen fra gårsdagens afsnit redde én person?
Temaet er fugl eller fisk, og deltagernes skæbne afhænger af en lodtrækning - for hvem skal mon arbejde med fugl, og hvem skal arbejde med fisk?
Dagens omdrejningspunkt er danske råvarer. Hvor der er alt at vinde i den første dyst, er der alt at miste sidst på dagen, hvor 4 deltagere kæmper for at beholde forklædet på.
Det gælder om at holde tungen lige i munden og følge opskriften til punkt og prikke, når der i dag er dessert på menuen i MasterChef. Deltagerne dyster om at komme tættest på MasterChef cheesecake.
Der er cook along i MasterChef, når Mikkel Egelund sætter deltagerne på lidt af en prøvelse med sin ret med kanin. Jakob Mielcke giver aspiranterne inspiration til, hvordan man kan bruge asparges.
Ny uge truer og der lægges ud med en spicy omgang, når deltagerne skal en tur til Thailand med den populære ret: Pad Krapow. En deltager må i sidste ende forlade programmet.
Livretter er dagens tema i MasterChef, og mens en deltager går med sit yndlingsprotein, så tager en anden os med på en rejse til sydlige himmelstrøg.
Jesper Koch har forberedt en pasta bolognese til deltagerne, som de får lov at smage. Men ikke alt er, som det ser ud, og spørgsmålet er, om deltagerne kan mestre at genskabe det, de smager?
Deltagerne skal i dagens udgave af MasterChef ud i en head to head, hvor de skal konkurrere i henholdsvis kammusling og hummer. Enkelte trækker på deres erfaring med skaldyr, andre klassisk til værks.
I dag skal fårene skilles fra bukken så at sige, når vores otte deltagere udfordres i konkurrencer, der sender dem i henholdsvis en vinderkonkurrence og i en elimineringskonkurrence i morgen.
I dag er der alt at tabe eller vinde for deltagerne, når de fra starten er delt op i to grupper. 4 af dem dyster om en fordel og de resterende kæmper for deres overlevelse.
En inspirationsdag venter deltagerne og det betyder at Dak vil gøre deltagerne selskab i dagens udfordringer. Det går i sort i første konkurrence, når deltagerne skal teste smage med bind for øjnene.
En velkendt dessert venter deltagerne, når de træder ind i Masterchef-køkkenet. Tingene tager dog hurtigt en svampet drejning i anden konkurrence, hvor én må forlade konkurrencen.
Det stærkeste hold er sammenhold. Det får deltagerne bestemt brug for, når de i dagens afsnit skal arbejde i par. Spændingen skrues op på max, når Nikolaos Strangas er gæstedommer.
Mad kan mere end bare smage godt. Det har også evnen til at bringe særlig gode minder frem i os. Dagens afsnit er derfor dedikeret til netop de råvarer, som betyder noget for os: yndlingsråvarerne!
Et oldgammelt dilemma tages op i Masterchef-køkkenet. Hvad kom først - hønen eller ægget? I dag får deltagerne selv lov til at bestemme svaret på det spørgsmål.
Tid er penge. Er det ikke det man plejer at sige? Det tager dommerne meget bogstaveligt i dagens afsnit, hvor konkurrencen tager en taktisk drejning. Hvem vælger klogt og hvem prioriterer forkert?
Det er blevet første dag i deltagernes holduge, og turen går til Italien. I par skal deltagerne vise, hvad de kan levere ud fra et prægtigt italiensk råvarebord.
Vi siger ikke goddag, men mojn til en ny dag i MasterChef-køkkenet! Jesper Koch er på hjemmebane og giver deltagerne en rundvisning i det Sønderjyske kaffebord.
Nogle tar’ det tungt, andre... Tar' det som en udfordring, når den bedste tartelet skal kåres i dagens afsnit af Masterchef. Der kæmpes en brav kamp for at beholde forklædet på.
Dagens afsnit står i smørrebrødets tegn, og Masterchef-køkkenet får besøg af smørrebrødsmesteren Adam Aamann. Deltagerne bliver kastet ud i to hæsblæsende konkurrencer og giver den alt, hvad de har.
Vi dykker ned i de retter, som ligger deltagernes hjerter nært. I dag skal deres barndoms- og ferieminder nemlig præsenteres gennem en ret.
“Flad som en pandekage” er et velkendt udtryk, men ikke i Masterchef-køkkenet! Deltagerne skal nemlig lave en soufflé pandekage med en lemon curd og konkurrencens vinder løber med en fordel.
I dagens afsnit af Masterchef hylder vi alle former for fisk - også dem på dåse. For dagens deltagere skal nemlig lave mad med fisk – i enten den ferske udgave eller på konserves.
Dagens tema er vegetarisk, og det skaber udfordringer for et par deltagere, som i høj grad er vant til at skabe en ret omkring proteinet.
Det er opsamlingsdag! De 12 bedste madtalenter i Danmark har kæmpet sig igennem deres holduger og er nu samlet i køkkenet for første gang.
Dagens omdrejningspunkt er vaskeægte klassikere og derfor lægges der selvfølgelig ud med bøf bearnaise. Der er ingen tid at spilde, når der skal steges, legeres og imponeres i dagens afsnit.
I denne saftige episode af MasterChef skal deltagerne på en frugtig opdagelsesrejse i køkkenet. Når livet giver dem citroner, skal de vise, at de kan lave meget mere end bare lemonade.
Er stort og småt lige godt? I første konkurrence skal deltagerne kæmpe om at lave storslået mad med miniatureråvarer. I anden konkurrence bliver råvarerne til gengæld alt andet end små.
JUBILÆUM! 10 sæsoner med ‘Masterchef – Danmarks største madtalenter’ skal fejres! I ægte jubilæumsstil hyldes alt, hvad der har defineret Masterchef gennem årene.
Frem med pincetten, for dagen står i detaljernes tegn, så det gælder om at have en rolig hånd. En tidligere deltager lægger vejen forbi med sine sirlige og eksklusive retter.
Ingen jubilæumsuge uden MasterChefs mest legendariske ret: croquembouche. Et kagetårn der igennem de fleste sæsoner har udfordret deltagerne, når de skal nå i mål med deres mesterværk inden for tiden.
Sidste dag i jubilæumsugen byder på teknisk svære Masterchefklassikere. Deltagerne får til deres store overraskelse hjælp fra nogen, der tidligere har prøvet kræfter med selv samme udfordring.
Semifinaleugen står for døren og den skydes i gang med en stafet. En stafet, hvor de i hold af tre, løbende skal i køkkenet for at lave en ret, uden at tale sammen.
20 sølvklokker med hemmelige ingredienser står klar fra start, da de tilbageværende 8 deltagere kommer ind i MasterChef køkkenet.
Der er fint besøg i MasterChef køkkenet, hvor Kristian Baumann er kommet for at udfordre og gøre deltagerne klogere på det koreanske køkken.
Det er sidste dag i semifinaleugen, og deltagerne står på tærsklen til årets finaleuge. Dommerne inviterer dem en tur i det søde køkken og der skal støbes mousser, glazes og lave ganasher.
De 6 spændte aspiranter er klar til den sidste og hårdeste uge i MasterChef køkkenet: finaleugen. Der lægges ud med en ret, der vil udfordre selv de mest erfarende kokke.
Lige som deltagerne tror, at det ikke kan blive sværere, kommer dagens gæstedommer forbi. Der skal laves mad fra aller øverste hylde, når deltagerne skal kopiere en af Wassim Hallals retter.
Med afsæt i hummer, skal deltagerne lave en ret, der sikrer dem en plads videre i MasterChef. Hvad deltagerne ikke ved er, at retten også kan sikre dem en plads i finalen i MasterChef 2024.