Serie fra 2011
Genre: | familieserier |
---|---|
Tilføjet: | 30/1 2022 |
Kampen om at finde MasterChef 2023 sættes hermed i gang. Dommerne har allerede udvalgt 50 madtalenter, der skal kæmpe om titlen. Og de første 7 bydes i dag velkommen med en benhård bootcamp.
Dagens tema er gris, og der er de fleste af bootcampens deltagere på hjemmebane. Men Dak og de andre dommerne har selvfølgelig en overraskelse med i ærmet, for deltagerne skal selv partere grisen!
Deltagerne kastes ud i et hæsblæsende kapløb, hvor de bliver udfordret i souffleboller. Det ser let ud, når Jesper viser metoden for deltagerne, men det kræver en høj teknisk kunnen og fingerfærdighed.
Det bliver varmt i køkkenet, når deltagerne skal prøve kræfter med en berygtet disciplin i MasterChef-køkkenet: saucer. Hvem kan imponere dommerne med en sauce, som sikrer en plads videre?
En ny uge i MasterChef-køkkenet begynder med en ny bootcamp. I dag er det det indre, der tæller, når Dak og Jesper inspirerer deltagerne til at bruge indmad i deres madlavning.
Deltagerne skal bevise deres værd med både frisk og tør pasta. Der er meget på spil, når der skal afgøres, for hvem det bliver “Pasta la vista” til MasterChef, og hvem der desværre må lægge forklædet.
I dag bliver deltagerne testet i det berygtede søde køkken, hvor udfordringerne er mange. Det er nemlig ikke længere nok at aflevere en velsmagende is, hvis du ikke kan servere den som en smuk quenelle.
Årets bootcamps sluttes af med en klassisker i MasterChef-køkkenet: stegning af kød og fisk. Dommerne forlanger en perfekt stegt bøf og et sprødt skind på toppen af fisken.
Hold på hat og (nitro)briller! For de indledende uger starter med en hæsblæsende dag – der er nemlig teknik på programmet. Deltagerne udfordres, for der skal både dampes samt bruges nitrogen og sifon.
Ingen bøf uden bearnaise. I dag er der nemlig dømt masser af hygge i Masterchef-køkkenet, når deltagerne kastes ud i en omgang bøf bearnaise efterfulgt af en skøn fransk dessert.
Alle verdenshjørner bliver besøgt, når deltagerne laver mad, de har en helt særlig tilknytning til. De tilbageværende madtalenter tager nemlig dommerne med på en tur til deres bedste ferieminde.
I dag står de spændte deltagere overfor en mystisk hemmelig boks. Boksen indeholder hovedelementerne i dagens første udfordring, og aspiranterne bliver noget overraskede over indholdet.
I dag bugner Masterchef-køkkenet med fantastiske spanske råvarer, når deltagerne bliver testet i den klassiske ret albondigas og senere skal prøve kræfter med blæksprutte.
Deltagerne møder i hold ind til en mystisk hemmelig boks i køkkenerne. Kan deltagerne parre deres yndlingsråvarer med hinanden, eller har dommerne sat aspiranterne på en umulig opgave?
Dagens tema er lam, og aspiranterne bliver testet i den klassiske, men for nogle ukendte simreret; lam i dild og rejer. Senere skal deltagerne håndtere en særlig, krævende udskæring på lammet.
I dag madtalenterne en tur østpå, når de skal prøve kræfter med det vietnamesiske køkken. Første udfordring byder på friske forårsruller, som viser sig at volde problemer for flere af aspiranterne.
Dagen byder på mejeri i alle afskygninger, og Jesper Koch inspirerer deltagerne med en masterclass i kærnemælkens fortrinligheder.
I dag bliver deltagernes kreativitet sat på prøve. De skal nemlig lave en fri ret med nogle af de mest solgte supermarkedsvarer i en intens parkonkurrence.
Der er amoriner i luften og køkkenerne fyldes med romantik, for dagen står i kærlighedens tegn. De tilbageværende madtalenter skal vinde dommernes gunst med deres bedste score-ret.
Der er årstider på menuen, når deltagerne skal arbejde med hver deres årstid og de skønne sæsonbetonede råvarer, der følger med. Mette Dahlgaard fra Falsters Kyst er med for at styre slagets gang.
Det er første dag i en ny indledende uge, og turen går til Italien. Dagen starter ud med en autentisk italiensk klassiker, som alle deltagerne har et forhold til, nemlig pasta med tomatsauce.
Der bliver ikke sparet på sovsen, når aspiranterne skal prøve kræfter med grillbars-klassikeren bøfsandwich. Det danske tema fortsætter i elimineringsrunden, hvor den står på gammeldags æblekage.
Køkkenerne fyldes i dag af velkendte dufte og gamle minder. Det medfører mange velsmagende retter, og i elimineringsrunden står den på klassiske madpakker i MasterChef-værdige udgaver.
Spændende dufte breder sig, når dommerne tager deltagerne med på en rejse til et sted, hvor varme krydderier er en vigtig del af køkkenet – nemlig Mellemøsten. Hvem kan imponere på falafelfronten?
Dagens tema er skaldyr, og Jesper Koch giver en masterclass i dampning af knivmuslinger. Det skal senere vise sig, hvem der har lyttet bedst efter, når aspiranterne skal lave en smagfuld bouillabaise.
Solen skinner, og sommerstemningen har ramt MasterChef-køkkenet, for i dag står den på dansk sommer. Der er stjerneskud på menuen, og til sidst er det tid til at blive kølet ned med en frisk is.
i dag får deltagerne lov til at lave en ret, der står deres hjerte nær: deres livret. I dagens elimineringsrunde får madtalenterne desuden et unikt indblik i dommernes madvaner.
Hvad kom egentlig først: hønen eller ægget? Madtalenterne skal i dag beslutte, hvilken råvare de vil arbejde med. Men den råvare, de fravælger, bringes i spil i dagens afgørende elimineringsrunde...
Det er første dag i endnu en indledende uge, og i dag tages det nye kuld af deltagere med til det franske køkken. De starter dagen ud med en vaskeægte fransk klassiker – quiche lorraine.
I dag skal deltagerne arbejde sammen i par, hvor de skal vise, at de kan kombinere råvarer. De har nemlig hver især udvalgt deres yndlingsråvare, som de nu skal forene i én samlet ret.
Menuen står på den smagfulde butter chicken, men kan man ramme smagene, når man aldrig har spist retten før? I elimineringsrunden skal aspiranterne bevise deres værd i det søde køkken.
Det er blevet sidste dag i den sidste indledende uge, og dagen byder på klassiske retter med kylling som omdrejningspunkt. Hvem ender med at bukke under for presset og må sige farvel til MasterChef?
Der er gensynsglæde i køkkenet, for alle madtalenterne samles igen til en ganske særlig dag. Deltagerne inddeles i 6 hold, der hver skal vælge en repræsentant, som skal kæmpe på holdets vegne.
Deltagerne møder ind til en dag, der står på holdarbejde. Vinderen fra dagen før indløser sin fordel og afslører omdrejningspunktet for dagens første konkurrence.
Den indre kreativitet skal findes frem, når en fri ret med et pocheret element står på menuen. I elimineringsrunden fortsætter pocheringen, denne gang i et sødt univers via en klassisk dessert.
I dag skrues der op for flammerne i køkkenet. Går der mon ild i peberbøffen, når deltagerne skal flambere pebersaucen og kan de mon opfinde en ret, der skal flamberes?
Det er blevet tid til årets første kvartfinaleuge, og dommerne lægger hårdt ud. De har nemlig inviteret 30 sultne gæster til spisning, og det er madtalenterne, der skal lave maden.
Det er blevet elimineringsdag, og de forventningsfulde deltagere skal forsøge at lave perfekte fisketacos. De, der klarer sig dårligst, mødes i elimineringen, hvor den helt store prøvelse venter.
De håbefulde madtalenter møder ind til en vinderdag, hvor der er alt at vinde. I dagens første udfordring skal de hver udvælge 6 råvarer fra et stort råvarebord – men det er først til mølle.
Det er sidste chance for at kvalificere sig til semifinalerne. I den anledning er der fint besøg udefra af Wassim Hallal, der har taget en smuk og kompleks ret med.
Dagen starter ud med et hæsblæsende kapløb, hvor madtalenterne skal kærne smør. Vinderne af kapløbet står i front for dagens anden konkurrence, som får alles puls til at stige.
Kvartfinalisterne møder ind til en elimineringsdag, hvor ingen kan føle sig sikre. Deltagerne skal prøve kræfter med det asiatiske køkken, og i første konkurrence skal de lave den smagfulde larb.
Det er vinderdag i MasterChef køkkenet, men med en semifinaleplads på højkant, er der meget på spil. Aspiranterne skal desuden også imponere gæstedommer Mikkel Egelund fra Pastis
Deltagerne møder ind til et overdådigt udvalg af forskellige svampesorter. Men bag hver svamp står en sølvklokke, som gemmer på en ukendt råvare.
Så er det blevet semifinaletid, og den nye fase i konkurrencen markeres med en overraskelse. Dommerne afslører, at deltagerne i dag skal duellere mod hinanden for at undgå elimineringsrunden.
I dag vendes der op og ned på alt det, deltagerne kender. Det er nemlig blevet omvendt dag i MasterChef. Første konkurrence byder på en panna cotta – men ikke den klassiske søde: Som en salt ret.
I dag skal deltagerne ikke være alene i deres køkkener, de har nemlig fået lov til at invitere deres pårørende med. Det er nu op til deltagerne at imponere med en ret, der repræsenterer deres relation.
Det er sidste dag i denne semifinaleuge. I dagens anledning skal deltagerne ikke udelukkende imponere dommerne, da der er fornemt besøg udefra af Claus Henriksen fra restaurant MOTA.
Det er blevet tid til endnu en semifinaleuge, som starter benhårdt ud med intense dueller. Her skal hver deltager kæmpe mod en konkurrent for at undgå en plads i dagens eliminering.
MasterChef-køkkenet omdannes til hjemlige rammer fuld af minder og kærlighed, for i dag tager deltagerne deres pårørende med. De skal nemlig lave en ret dedikeret til deres kære.
Semifinalisterne slår dørene op og får sig noget af en overraskelse, for det buldrer og brager i køkkenerne, og der skal tænkes hurtigt!
Finaleugen er lige om hjørnet, og i dagens anledning er der fornemt besøg udefra af Michelinkokken Christian Puglisi, som har medbragt en særlig ret, der i den grad sætter deltagerne på prøve.
Det er første dag i finaleugen, og deltagerne møder op til noget af en overraskelse i køkkenerne. Der er blevet tømt godt og grundigt ud i råvarer og udstyr, og de må derfor tænke kreativt.
Det er anden dag i finaleugen, og intet er, som det plejer. Der er hentet assistance udefra, når Francis Cardenau og Jens Peter Kolbeck skal styre slagets gang som køkkenchefer på hver deres hold.
Det er dagen inden finalen, og det markeres med besøg af Poul Ziska fra Restaurant Koks. Det færøske køkken er omdrejningspunktet for dagens udfordringer, og Poul har taget en helt særlig ret med.