Serie fra 2011
Genre: | familieserier |
---|---|
Tilføjet: | 30/1 2022 |
Nu sætter de fire garvede dommere kampen om at blive MasterChef 2022 i gang! Dommerne har store forventninger, og de glæder sig til at få stillet deres appetit, når håbefulde amatørkokke imponerer i køkkenet.
Der er fart over feltet, når MasterChefs anden auditiondag sættes i gang! Følelserne sidder helt uden på tøjet, når der igen skal deles hvide forklæder ud til de deltagere, som imponerer mest.
En ny håndfuld amatørkokke er klar til at tage udfordringen op. Med bare én ret skal aspiranterne overbevise dommerne om, at de fortjener en plads i MasterChef-eventyret.
Det er sidste dag i auditionugen, og som noget helt nyt giver dommerne en ekstra chance til de aspiranter, som de sporede et større potentiale hos, selvom de ikke imponerede med deres auditionret.
Det er første dag i årets træningslejr, hvor de 12 forventningsfulde madtalenter skal i ilden. Castberg står i spidsen for dagen, der byder på træning i at kende og tilberede grøntsager.
12 nye aspiranter træder ind i Masterchef-køkkenet for første gang til en dag med skarp konkurrence. Jesper Koch taler varmt for alskens bagværk og underviser deltagerne i at løfte deres retter med dej.
På den tredje dag i årets træningslejr skal et nyt kuld af deltgaere en tur i det våde element. Dagen byder nemlig på fisk.
Det er sidste dag i årets træningslejr, og endnu et kuld aspiranter skal i køkkenet. Dak står ved roret, og sørger for at dagen krydres med både varme og stærke krydderier.
Der er dømt masser af solskin, når MasterChef tager et gastronomisk stop i Mexico! Dagen byder på farverig mad og varme krydderier, når de syv forventningsfulde deltagere kastes ud i mexicanske klassikere.
Ude godt, men hjemme bedst. I dagens afsnit bliver deltagerne i hjemlige omgivelser. Temaet er nemlig den danske sommer! Hyggen varer dog ikke ved, for også i dag tages der afsked med én af deltagerne.
Nostalgien fylder hele MasterChef-køkkenet, og forældede retter får et velfortjent comeback. Deltagerne kigger tilbage i madhistorien og puster nyt liv ind i klassikere som friteret camembert og hasselbackkartofler.
Deltagerne skal en tur i det thailandske køkken og i par lave den klassiske suppe tom yum goong i en ganske særlig udgave. Intensiteten stiger, da deltagerne overraskes med et fornemt besøg.
Der er skruet op for varmen, når Jesper og Castberg inviterer på street food, og syv deltagere indleder deres MasterChef-drøm med en vietnamesisk Banh Mi. Det bliver en hæsblæsende og udfordrende dag!
Der er skruet helt ned for temperaturen, når deltagerne i dag skal arbejde med kolde retter. Men ikke alle deltagerne kan holde hovedet koldt, og det vil koste én af dem en plads videre i konkurrencen.
I dagens afsnit får deltagerne besøg af Isabella fra MasterChef 2020, som er huskok & opskriftsudvikler hos nemlig.com. Der er meget på spil, når man ud over dommerne skal imponere en tidligere finalist.
Det er blevet sidste dag i deltagernes indledende uge, og det gælder om at holde tungen lige i munden, hvis man skal klare sig igennem dagens strabadser. Temaet for dagen er indpakning og udpakning.
MasterChef køkkenet er pyntet op med Dannebrog, for i dagens afsnit bliver de håbefulde madtalenter i meget vante rammer. Dagens tema er nemlig Danmark!
De modige kokkeaspiranter skal udfordres i friske råvarer og forskellige krydderier, når de skal arbejde med tyrkiske specialiteter. Tiden må vise, om nogle er mere erfarne eller opfindsomme end andre...
Tiden skrues tilbage og gamle klassikere genoplives, når MasterChef slår dørene op til en vaskeægte retrodag. Deltagere skal nemlig finde nostalgien frem og lave deres udgaver af klassiske 80’er retter.
På den sidste dag i første indledende uge skal aspiranterne få modsætninger til at mødes gennem råvarer, der umiddelbart står i kontrast til hinanden. Kan de mon få det at gå op i en højere enhed?
Det er en ny uge i MasterChef og turen går syd for den danske grænse. Masterchef slår nemlig dørene op til Oktoberfest! Dagen byder på solid husmandskost, som lægger en god bund til festlighederne.
I dag er der fornemt besøg udefra når David Johansen gæster MasterChef-køkkenet. Dagen står i romantikkens tegn, og deltagerne skal forsøge at gøre dommerne bløde i knæene med ekstra romantiske retter.
De 4 tilbageværende deltagere møder kampklare op til den sidste dag i deres indledende uge. Her skal de forsøge at nå i mål med smagfulde kåldolmer, og senere står den på elimineringsrunde.
Det er første dag i endnu en indledende uge, og denne gang skal aspiranterne prøve kræfter med et af de helt store verdenskøkkener. Turen går til fantastiske Frankrig!
De håbefulde madtalenter møder ind til en intens holdkonkurrence, hvor de enten skal arbejde med fugl eller fisk. Og der er knald på fra start, for kun det bedste hold får en billet direkte videre.
Hav popcornene klar, for i dag skal madtalenterne en tur i biografen. Dagens to konkurrencer tager udgangspunkt i klassiske danske film, men der bliver dog ikke plads til at slappe af i de bløde sæder.
Det er blevet den sidste dag i denne indledende uge, og der er kamp til det sidste. To af aspiranterne skal nemlig mødes i en intens duel, hvor slaget skal stå om den sidste plads videre i MasterChef.
Det er første dag i den sidste indledende uge, og deltagerne kastes ud på dybt vand fra start. Dagen står nemlig på ø-hop i de danske farvande.
I dag skal aspiranterne glemme alt om florlette og sunde serveringer. Dagen starter nemlig med et dyp i frituren, når deltagerne skal lave en valgfri ret med et perfekt friteret element.
En helt særlig råvare er omdrejningspunktet for dagens konkurrencer. De håbefulde aspiranter skal nemlig arbejde med æbler!
På sidste dag i denne indledende uge sættes der kurs mod de danske kyster. I hold skal deltagerne lade sig inspirere af strandkystens fantastiske råvarer og nå i mål med en vindende ret.
Alle aspiranter samles for første gang til en helt speciel dag, hvor der kæmpes om en eftertragtet præmie. Deltagerne inddeles i 6 hold, som alle skal vælge en repræsentant, der afgør hele holdets skæbne.
Vinderen af fordelen fra dagen før, får lov til at indløse resten af sin fordel. Den viser sig at komme flere deltagere til gode, men også skuffe andre.
Dagens afsnit står i teknikkens tegn. Deltagerne skal i første konkurrence arbejde med trykkogeren, som kræver fuld fokus. De deltagere der klarer sig dårligst, skal mødes i elimineringen.
Deltagerne møder ind til endnu elimineringsdag, hvor der er særligt fokus på temperaturer. Dagen starter ud med klassikeren Eggs Benedict, som kræver en helt perfekt pochering.
Det er blevet tid til årets første kvartfinaleuge, og deltagerne møder ind til nyheden om at de to, der klarer sig bedst i løbet af dagen, kan springe resten af ugen over og allerede kalde sig semifinalister.
Det er blevet elimineringsdag i MasterChef, og de forventningsfulde deltagere skal forsøge at lave en perfekt omelet. Men dommerne ikke til stede under konkurrencen. De skal nemlig blindsmage.
Kvartfinalisterne møder ind til en dag fuld af velkendte smage og minder. Tiden skrues tilbage, når madtalenterne skal servere retter inspireret af deres barndom.
Det er sidste chance for at kvalificere sig til semifinalerne. I den anledning er der fint besøg udefra af Andreas Møller, som har vundet kokkekonkurrencen “Sol over Gudhjem”.
Ugens kvartfinalister kommer på noget af en prøvelse, når de igennem alle dagens konkurrencer skal bruge den samme råvare. Omdrejningspunktet for dagen er nemlig torsk!
Kvartfinalisterne møder ind til en elimineringsdag, hvor ingen kan føle sig sikre. Aspiranterne er på egen hånd, når dommerne forlader køkkenet, mens konkurrencen er i gang.
I dagens afsnit går dommerne et spadestik dybere og vil lære kvartfinalisterne endnu bedre at kende. Velkendte dufte og minder fylder køkkenet og spreder en helt særlig stemning.
Det er sidste dag i deltagernes kvartfinaleuge. Der er høje forventninger til aspiranterne, som i dag ikke kun skal imponere dommerne, men også gæstedommer, Kamilla Seidler, som bl.a. har taget lama med.
Det er blevet semifinaletid i MasterChef, og ugen starter med et brag. Efter at være inddelt i hold, får deltagerne sig noget af en overraskelse. Det bliver en intens dag med meget på spil.
I dag rejser aspiranterne til et verdenskøkken, som kræver teknisk snilde og tilsmagningsevner. Det er japansk dag i MasterChef!
Semifinalisterne møder ind til en vinderdag, hvor både en kokkejakke og en stor præmie er på højkant. Det gælder om at finde sit pokerfjæs frem til dagens konkurrence, for det er blevet tid til auktion!
Deltagerne træder ind i deres sidste dag i semifinaleugen. I dag er der en helt særlig gæst på besøg, nemlig Nicolaj Møller, der er køkkenchef på restaurant Treetop i Vejle.
Anden semifinaleuge starter med en krævende konkurrence, der presser deltagerne til det yderste. Meget er på spil, for når dagen er omme, skal endnu en deltager tage afsked med MasterChef.
Dørene går op og semifinalisterne får sig noget af et chok. Det buldrer og brager nemlig i deres køkkener. Nu gælder det for deltagerne om at danne sig et overblik og lægge en plan hurtigst muligt.
Det er næstsidste dag i semifinaleugen og i dag er der både en kokkejakke og en stor præmie på højkant – så aspiranterne skal prøve kræfter med en ret, der kan udfordre selv den mest garvede kok.
Dagene går på hæld, og kun én målstreg mangler at blive passeret, før deltagerne kan iføre sig de sidste hvide kokkejakker. I dagens afsnit er René Mammen fra restaurant Substans gæstedommer.
Det er blevet første dag i finaleugen, og der er ingen tvivl om, at der er skruet op for sværhedsgraden. Dagen står i nostalgiens tegn og byder på et gensyn med deltagernes auditionretter.
Den anden dag i finaleugen byder på et helt særligt besøg af Jacob De Neergaard, køkkenchef på restaurant Marchal på D’angleterre, og deltagerne skal prøve kræfter med en af verdens dyreste råvarer.
Det er snart finaletid, og de fire aspiranter går en helt særlig dag i møde. MasterChef-køkkenet er skiftet ud med nye omgivelser, og der skal køres service på Michelin-restauranten Lyst i Vejle.