Stream nu på

Moderne Mamma

Tilføjet: 7/5 2025
I denne madserie viser italienske kvinder os, hvordan vi nemt kan lave lækker italiensk mad.
Episode 1
1

Episode 1

Nogle gange har vi travlt og mangler overskud til at bruge lang tid i køkkenet. Maden skal bare være færdig, og det kan godt gå ud over kvaliteten. Vi sætter æggeuret til og ser, om de moderne mammas har ret. Kan det virkelig lade sig gøre at lave god og velsmagende italiensk mad på under 30 minutter? Menuen står på spaghetti med lynstegte grøntsager, risotto med fisk og mascarponetærte. Du får også tips til, hvad du skal se efter, når du køber frisk fisk, og så er ost i dessert slet ikke er så ringe endda.

Episode 2
2

Episode 2

I Danmark består en god middag af forret, hovedret og dessert. Men italienerne har en fjerde kategori - antipasti - som de moderne mammas i dag giver os opskrifter til. Vi bliver vidner til, hvordan man laver en salat i de italienske farver, og vi ser, hvordan man laver kurve af smeltet parmesan. Menuen står på pirog med tre forskellige salater, bruchetta, æggeruller med laks, trefarvet salat samt parmesankurve med fyld.

Episode 3
3

Episode 3

Veronicas danske veninde Cecilie fylder 40 år. Derfor har Veronica og to andre mammas inviteret Cecilie på en festlig fødselsdagsmiddag i køkkenet. Ligesom i Danmark er en fødselsdag en festdag i Italien, hvor alle prøver at give fødselaren en god oplevelse. Ikke bare med god mad, men også med sang, smil, klap og kys. Menuen består af tomatsuppe, torsk med tomat og mozzarella, og en hjemmegjort tærte med mascarponeost. De moderne mammas fortæller også, hvorfor dåsetomater nogle gange kan være bedre end friske tomater.

Episode 4
4

Episode 4

Ost spiller en afgørende rolle i italiensk mad. Forstår man sig ikke på ost, bliver maden bare ikke rigtig italiensk. Ost har en nærmest guddommelig status i Italien, og de moderne mammas tilbeder og respekterer osten næsten som en gud. Menuen står på kyllingeruller med skinke og mozzarella, risotto med pære og gorgonzola, og zucotto-kage med ricotta. Undervejs kommer de moderne mammas med fif og spændende viden om maden.

Episode 5
5

Episode 5

Pasta er lige så grundlæggende for italienerne, som sovs og kartofler er for danskerne, og italienerne går meget op i traditionerne omkring pasta. I dag viser mammaerne hvordan man laver perfekt pasta, både tørret og hjemmelavet. De afslører også, hvordan man rammer "al dente", så pastaen koger præcist længe nok.

Episode 6
6

Episode 6

For italienerne er mad en sanselig oplevelse, men også forførelsens kunst. Skal man gøre en mand glad med mad, skal man kende og forstå hans ønsker og smag. Denne gang viser de moderne mammas, hvordan mad og kærlighed hænger sammen - og hvordan italiensk kogekunst når helt ind til mandens hjerte. Menuen står på canelloni med mozzarella og spinat, T-bone steak med caprese, og hindbær tiramisu. Sidst i programmet kigger to madkyndige italienske herrer forbi for at smage på retterne.

Episode 7
7

Episode 7

Silvia, Veronica og Giulia gør i dag noget lidt forbudt, noget man ellers kun gør, når man er alene hjemme - de springer maden over og går lige til desserten. De hengiver sig til den frydefulde oplevelse, det er at spise sig mæt i lutter søde sager, og gør sig umage med at tilberede dem. Menuen står på æblekage med ricotta, semifreddo med lakrids, og italiensk cheesecake. En af dagens små overraskelser er Silvias italienske bud på æblekage - en ret, vi danskere ellers troede, vi havde patent på.

Episode 8
8

Episode 8

Familien er et centralt omdrejningspunkt i Italien, og familiens søndagsfrokost er ugens højdepunkt. Her samles flere generationer, man laver mad sammen, og man snakker. Også i munden på hinanden. De danske traditioner på området er knapt så stærke, så i dag viser de moderne mammas en dansk familie, hvordan man laver familiefrokost alla maniera italiana - på den italienske måde. Menuen står på madpandekager med asparges og gedeost, auberginegratin med grillet kylling, og ricottais med chokolade og mandler.