Stream nu på

Presselogen

Genre: nyheder-magasiner
Tilføjet: 9/4 2025
Presselogen sætter med danske mediechefer i studiet og en NEWS-vært kritisk fokus på pressens dækning af ugens tophistorier. For mediecheferne bliver der også tid til at erkende sine journalistiske synder og fortæller, hvordan man kunne have håndteret overskrifter, nyhedsindslag og artikler bedre.
Episode 1
1

Episode 1

Episode 2
2

Episode 2

Under finanslovens præsentation var der ikke mange ord om finanseringen. Hvad skal medierne gøre uden de oplysninger, de skal bruge for en en kritisk dækning?

Episode 3
3

Episode 3

Syv ud af ni pressechefer i landets ministerier er blevet genstand for massiv kritik fra oppositionen og en strøm af artikler og indslag i flere af landets medier. Men er det et problem, hvis pressecheferne er politisk udpegede, og hvor var mediernes dækning i 2017, da ministerierne under den tidligere regering ansatte pressechefer, som havde gjort karriere i blå partier?

Episode 4
4

Episode 4

Podcastmediet Mediano dropper annoncer for betting og kviklån på grund af et stadig stigende samfundsproblem med ludomani - bør øvrige medier følge trop?

Episode 5
5

Episode 5

Er det forståeligt, at ministre ikke stiller op, når medierne kalder, eller er der tale om et demokratisk problem?

Episode 6
6

Episode 6

Fredag udkom en ny digtsamling af Yahya Hassan. Den nyhed kunne Weekendavisen bringe torsdag aften sammen med et telefoninterview med Hassan fra Retspsykiatrisk.

Episode 7
7

Episode 7

I denne uge fik Danmark en helt ny radio kanal, da Radio 4 fra Aarhus gik i luften for første gang i Skal den geografiske placering kunne høres i radioen?

Episode 8
8

Episode 8

Den kommende uge sender Radio24syv for sidste gang. Hvad vil den nye kanal LOUD gøre for at nå de unge? Og hvorfor gik den nye kanal ikke til Radio24syv?

Episode 9
9

Episode 9

Landbrug og Fødevarer kritiserer TV 2 for en serie af indslag, der mistænker svineproduktion for at hænge sammen med naboers lungesygdom.

Episode 10
10

Episode 10

Danmark har fået det, der ifølge Politiken og Ekstra Bladet er den første danske verdensmester i landevejscykling. Men der har været en før. Det var en kvinde.

Episode 11
11

Episode 11

Mediernes dækning af fænomenet Greta Thunberg har denne uge nået nye højder efter hendes følelsesladede tale ved åbningen af FN’s klimatopmøde.

Episode 12
12

Episode 12

Sidste søndag kunne både Danmarks Radio og TV 2 præsentere et scoop i deres store nyhedsudsendelser. De to interviews er ugen igennem blevet kritiseret - for fik seerne nu også svar på de vigtigste spørgsmål?

Episode 13
13

Episode 13

Har dækningen af Danmarks CO 2-regnskab og afbrændingen af biomasse været en ren katastrofe?

Episode 14
14

Episode 14

Medierne er som bekendt den fjerde statsmagt, men hvad gør medierne, når deres magt bliver til afmagt? På Radio24syv puster man en ballon op. Men er det løsningen, og er den målrettet den rette mand?

Episode 15
15

Episode 15

Hvilken rolle har medierne spillet i historien om formandsopgøret i Venstre? Lars Løkke Rasmussen mener, at de har pustet ild i det, der blot var gløder i partiet.

Episode 16
16

Episode 16

Ekstra Bladet citerede denne uge anonyme kilder for at Søren Pind og Carl Holst orkestrerer et oprør mod Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Episode 17
17

Episode 17

En artikel har den seneste uge skabt debat - ikke mindst fordi artiklen ikke gjorde opmærksom på det bagvedliggende forskningsprojekt. Er medierne gode nok til at formidle og varedeklarere videnskabsstoffet?

Episode 18
18

Episode 18

Et billede af en druknet far og hans druknede datter er gået verden rundt, men bør medierne lade være med at vise billedet? Presselogen spørger panelet.

Episode 19
19

Episode 19

Hvor går grænsen mellem satire og sladder? Det har været rigt debatteret den seneste uge efter Radio24syv-programmet Den Korte Radioavis bragte et rygte om et seksuelt forhold mellem Henrik Sass Larsen og den unge socialdemokrat, Alexander Grandt.

Episode 20
20

Episode 20

Hvorfor valgte Jyllands-Posten at bringe en forside-artikel, som problematiserede, hvordan muslimer stemte til valget? Og var vinklen for skarp? Presselogen spørger panelet.

Episode 21
21

Episode 21

Meningsmålinger er igen under kritik efter et valg, hvor specielt Venstre blev undervurderet. Nu har Jyllands-Posten fået nok. Avisen indstiller brugen af politiske indeks på ubestemt tid.

Episode 22
22

Episode 22

Klima er helt i top for danskernes dagsorden når de stemmer til Europa-Parlamentsvalget. Men er mediedækningen kommet forbi det første lag af velvilje og gode intentioner?

Episode 23
23

Episode 23

Hvem sætter dagsordenen i valgkampen? Medierne eller politikerne?

Episode 24
24

Episode 24

Er partilederrunder på DR og TV 2 bare spild af tid?

Episode 25
25

Episode 25

Presselogen tager debatten om, hvorvidt medierne ind imellem tager parti i personsager og ikke får stillet kritiske spørgsmål nok til alle parter.

Episode 26
26

Episode 26

Efter to uger med massiv medieomtale er partiet Stram Kurs nu klar til det kommende folketingsvalg. Har medierne været for gavmilde med taletiden til den racismedømte partiformand Rasmus Paludan?

Episode 27
27

Episode 27

Det er hovedløst at reducere dansk politik til en kamp mellem rød og blå. Sådan lyder det fra mediet Zetland, der vil gøre op med den klassiske optik i dansk politik.

Episode 28
28

Episode 28

Bizart, underligt og historisk er bare tre af de ord, der efterfølgende er blevet hæftet på det pressemøde Venstre tirsdag holdt om udlændingepolitikken i Danmark.

Episode 29
29

Episode 29

Præsidentdueller gør ikke seerne klogere, lyder kritikken fra en nyhedsredaktør - bør DR og TV 2 helt droppe debatformen?

Episode 30
30

Episode 30

Radio24syv trækker stikket når deres sendetilladelse udløber til oktober, men hvorfor kan de ikke bare sende radio fra Jylland?

Episode 31
31

Episode 31

Terroristen, der skød og dræbte 50 uskyldige i Christchurch i New Zealand ville uden tvivl ses og høres. Hvordan dækker vi hans morderiske angreb på uskyldige mennesker, uden at vi samtidig hjælper ham med netop at blive set og hørt?

Episode 32
32

Episode 32

Var det et karaktermord eller et blændende portræt da Radio 24syv i denne uge bragte et længere interview med Ghita Nørby, hvor skuespillerinden flere gange undervejs skælder journalist Iben Maria Zeuthen ud og kalder hende en idiot?

Episode 33
33

Episode 33

TV 2 har opsøgt Britta Nielsens døtre på deres privatadresse og har vist optagelserne, selvom døtrene sagde nej til interview.

Episode 34
34

Episode 34

Husker medierne at tænke sig om inden de bringer historier baseret på Twitter og andre sociale medier?

Episode 35
35

Episode 35

Hvorfor får nogle folketingskandidater egen talerstol i radioen og andre ikke?

Episode 36
36

Episode 36

Er Ekstra Bladet gået over stregen i deres jagt på historier om Henrik Sass Larsen? Det mener Socialdemokratiet, der har klaget over avisens metoder til Folketingets Præsidium.

Episode 37
37

Episode 37

Presselogen fejrer 10-årsjubilæum - panelet ser tilbage på ti mindeværdige og hektiske år i den danske presse. Men har vi lært noget?

Episode 38
38

Episode 38

Endte medierne som nyttige idioter for Falck, da ambulancetjenesten i det skjulte formidlede negative oplysninger om konkurrenten BIOS til specielt Fyens Stiftstidende?

Episode 39
39

Episode 39

Følg med, når samfundets vagthunde går kritisk til hinanden. Danske mediechefer stilles i 'Presselogen' til regnskab for deres valg og vinkling af historier og for deres etik.

Episode 40
40

Episode 40

Står der 20.000 bevæbnede immigranter ved den østrigske grænse? ”Nej”, har den østrigske regering denne uge oplyst til integrationsminister Inger Støjberg. Alligevel citerer Jyllands Posten fortsat en østrigsk avis for migrant-historien.

Episode 41
41

Episode 41

Information forsvarer kronik, hvor barnemorder fortæller om drab på datter. Vi får ny indsigt i hans kronik, lyder forsvaret.

Episode 42
42

Episode 42

huskede medierne nu også den journalistiske etik? Eller kom vi lidt for tæt på med både interviews og billeder fra den mest alvorlige togulykke herhjemme i over 30 år?

Episode 43
43

Episode 43

Korrespondent Ulla Terkelsen, entertainer Niels Hausgaard, direkte Martin Ågerup og radiovært Sandie Westh debatterer de temaer, der har fyldt mest i de redaktionelle medier i år.

Episode 44
44

Episode 44

Er medierne i frygt for ikke at lure folkestemninger selv begyndt at skabe folkestemninger, der slet ikke findes?

Episode 45
45

Episode 45

Hvilken rolle spiller fake news og robotter på sociale medier i udlændingedebatten herhjemme? Og hvordan undgår vi det smitter af i medierne? Presselogen spørger panelet søndag kl. 10.

Episode 46
46

Episode 46

Støtten til bageren Ali Parnian var enorm, efter han fik smadret sin butik af ukendte gerningsmænd, som efter sigende havde krævet beskyttelsespenge.

Episode 47
47

Episode 47

Støtten til bageren Ali Parnian var enorm, efter han fik smadret sin butik af ukendte gerningsmænd, som efter sigende havde krævet beskyttelsespenge.

Episode 48
48

Episode 48

Medierne er slemme til at lokke med overskrifter, der ikke fortæller sagens kerne med det samme, og det sker også i stor stil inden for sportsjournalistik. Men er der brug for sportsjournalister?