Stream nu på

Mad med mening

Tilføjet: 28/6 2025
Danskerne gider ikke lave mad fra bunden. De vælger de letteste og hurtigste løsninger. Det vil kok og madaktivist Emilie Kjærgaard lave om på i dette opråb. Hun mener, at forbrugerne bør fokusere på lokale råvarer, klimavenlige alternativer og godt håndværk i stedet for vakuumpakkede retter.
Episode 1
1

Episode 1

Slå en kanin ihjel. Det er godt for planeten. I dette afsnit undersøger kokken Emilie, hvordan man kan lave klimavenlig mad af kaniner og bælgfrugter.

Episode 2
2

Episode 2

Har du smagt tang? Det er den nye superfood, og Emilie besøger et tanglaboratorium. Hun jagter også den skjulte tragtkantarel, inden det hele ender i en pizzaovn.

Episode 3
3

Episode 3

Hvor meget mad kan du lave af én kylling? Og hvor meget frugt smider supermarkederne egentlig ud? Emilie tester hvor økonomisk maden kan blive.

Episode 4
4

Episode 4

Korn er meget andet end hvede og rug. Mange gamle kornsorter er på vej tilbage, så Emilie bager brød og besøger en slagter for at opleve det gamle håndværk.

Episode 5
5

Episode 5

Hvilken tærte er bedst? Den fra supermarkedet eller den du laver selv? Emilie tester de råvarer, der er i sæson, og som nemt kan blive til et lækkert måltid.