Stream nu på

Camilla Plum - Mad der holder

Serie fra 2009

Genre: livsstil
Tilføjet: 4/2 2018
Syltetøj og chutney. Det er synd og skam at putte mad i fryseren, men vi har glemt, hvordan vi raffinerer vores gode råvarer, så de bliver både mere delikate, bevarer smag og kraft og samtidig kan holde sig hele vinteren. Det siger Camilla Plum, som i en ny stærk programserie inviterer os hjem i sit køkken for at vise os, hvad hun gør med sine egne frugter og grønsager. Første program handler især om sukker, og hvordan hun sylter de fineste røde jordbær sammen med blandt andet gyldne rosenblade. Hun laver også en stærk krydret rabarberchutney og pink rosensaft. Sendt første gang 12.07.09
Episode 1
1

Episode 1

Syltetøj og chutney. Det er synd og skam at putte mad i fryseren, men vi har glemt, hvordan vi raffinerer vores gode råvarer, så de bliver både mere delikate, bevarer smag og kraft og samtidig kan holde sig hele vinteren. Det siger Camilla Plum, som i en ny stærk programserie inviterer os hjem i sit køkken for at vise os, hvad hun gør med sine egne frugter og grønsager. Første program handler især om sukker, og hvordan hun sylter de fineste røde jordbær sammen med blandt andet gyldne rosenblade. Hun laver også en stærk krydret rabarberchutney og pink rosensaft. Sendt første gang 12.07.09

Episode 2
2

Episode 2

Rygeost og hjemmelavet yoghurt. Sommersalaten smager som en sky i solnedgangens rødmen. Den lover Camilla Plum i sit andet afsnit af den nye programserie: Mad der holder. Hun vil bruge de skønne mælkebakterier til at lave hjemmelavet tykmælk, kefir, yoghurt og en frisk sommerdessert. Og en ost, som bliver røget over bål. Sendt første gang 19.07.09

Episode 3
3

Episode 3

Æbleeddike og syltede rødbeder Bare tanken om eddike kan få munden til at snøre sig sammen som en hønserøv. Men Eddike behøver ikke være sur og skarp. Tværtimod kan den være et fantastisk næsten karamelagtigt krydderi og give både sødme og modenhed til mange frugter og grønsager. I det tredje afsnit af Camilla Plums nye programserie: Mad der holder vil hun lave forskellige eddiker og vise, hvordan hun bruger dem til at sylte blandt andet rødbeder og makrel. Sendt første gang 26.07.09

Episode 4
4

Episode 4

Kryddersalt og pesto De smager og dufter af sommer. Og er fyldt med mineraler og vitaminer. Men de er også krasse og giftige i for store mængder. Krydderurterne er havens grønne guld, og Camilla Plum viser os i tredje afsnit af sin nye madserie, Mad der holder, hvordan hun konservere krydderurterne, både med salt og som pesto, så hun selv på den mørkeste vinterdag kan tage en bid af solskinnet. Sendt første gang 02.08.09

Episode 5
5

Episode 5

Tomatsovs og henkogte blommer. Camilla Plum er tilbage med anden del af sit nye madprogram: Mad der holder. I løbet af sensommeren vil hun høste og forarbejde sine hjemmedyrkede råvarer, så de får både unik smag og kan holde sig hele året uden at komme i fryseren. Og hun begynder med en af sine favoritter: henkogte tomater og chilier som bliver til verdens bedste sovs. Camilla henkoger også blommer. Flere 100 glas med henkogte grønsager og frugter laver hun hvert år til familiens udelte begejstring. Sendt første gang 06.09.09

Episode 6
6

Episode 6

Syltede artiskokker og saltede citroner. Auberginer og kantareller bliver dyppet i eddike og gemt i fornem olivenolie, så de bliver den fineste spise. Gås og gris bliver henkogt og konserveret i eget fedt. Camilla Plum disker op med lækkerier uden ende i det sjette program i serien: Mad der holder. Hun salter også citroner og andre lækre råvarer. Sendt første gang 13.09.09

Episode 7
7

Episode 7

Frugtlæder og urtete. Camilla Plum er sliksulten på den sunde måde og tørstig efter en god kop urtete. Men tro ikke at programmet af den grund bliver en dundertale for sundhed og simpel living. Når Camilla Plum går i køkkenet er det som altid med den dybeste respekt for råvarerne og den gode smag. I det 7. program i hendes programserie Mad der holder handler det om tørring; både af frugt, grønsager, urter og kød. Og for første gang vil blodet flyde. Sendt første gang 20.09.09

Episode 8
8

Episode 8

Sylte og chorizo pølser. Så kommer den helt ægte sylte, godt krydret og med skøn sky. Om man vil have den fed eller mager bestemmer man selv. Svinekød hakkes og blandes med krydderier til både chorizo pølser og de friske italienske Salcicce pølser. Bacon krydres og tørres. Dette program i Camilla Plums programserie handler helt og aldeles om gris. Sendt første gang 27.09.09