Stream nu på

Omnivore

Serie fra 2024

Tilføjet: 19/7 2024
Fortalt af den anerkendte kok René Redzepi, undersøger denne globale serie de ingredienser, der har bygget samfund, formet vores overbevisninger og forandret den menneskelige historie. Fra saltsletterne i Peru til kaffeskovene i Rwanda og vilde tun omkring Spaniens kyst, hylder hvert afsnit af “Omnivore” den måde, vi dyrker, forvandler og nyder verdens bedste ressourcer — dem vi spiser.
Episode 1
1

Episode 1

Mild, medium, hot…inferno. Fra paprika til spøgelsespaprika, opdag hvordan chili har rodfæstet sig i dele af vores identitet.

Episode 2
2

Episode 2

Engang uønsket, men nu en eftertragtet luksus, blåfinnetun har en af madverdenens mest tumultariske historier.

Episode 3
3

Episode 3

Den mad vi spiser. Sveden på vores hud. Salt former alt omkring os—dens historie er vores historie.

Episode 4
4

Episode 4

Der findes over 1.500 varianter af bananer, og alligevel har de fleste af os kun smagt én. Hvorfor? Og hvad mister vi, når én enkelt banan vinder?

Episode 5
5

Episode 5

I det vestlige Spanien ligger en malerisk landsby kaldet La Alberca, hvor de lokale fejrer et dyr, som ikke findes andre steder i verden: grisen.

Episode 6
6

Episode 6

I årtusinder har ris næret menneskeheden. Men efterhånden som den globale efterspørgsel skyrocketer, bliver fremtiden for risproduktion mere og mere alvorlig.

Episode 7
7

Episode 7

Følg en kaffebønne fra træ til kop for at afdække den komplicerede historie, det ekstraordinære håndværk og det unikke samarbejde bag bryggen.

Episode 8
8

Episode 8

Ikke længere bare en plante, majs er en byggesten i det moderne samfund. Men hvad betyder dens dominans for fremtiden for mad—og for os?